08.08.2018 07:43

Aptauja Rīgā. Vai gatavojat konservus paši vai pērkat veikalā?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Rīgā. Vai gatavojat konservus paši vai pērkat veikalā? Liene Ozola un arhīvs

Saulainajā un siltajā laikā šogad agrāk nekā citus gadus ir nogatavojusies rudens raža: krūmu ogas, gurķi, tomāti siltumnīcās, gatavojas arī agrās ābolu un plūmju šķirnes. Sausais laiks ir aizkavējis sēņu ražu, taču, pieturoties siltajām naktīm, arī sēnes pēc lietus mežā var parādīties.

Pašiem gatavojot ievārījumus, džemus, kompotus un konservus, darba, protams, ir vairāk, taču ziemā, ēdot kraukšķīgus gurķīšus vai pankūkām pieliekot paštaisīto upeņu ievārījumu, pūles atmaksājas ar uzviju. Racionāli domājot, veikalā nopirkt ir izdevīgāk, bet vai garšīgāk?

Katrīna, skolotāja
Paši visu gatavojam ziemai. Jāņogu un upeņu želejas jau ir sataisītas. Gurķus vēl neesam sākuši gatavot, bet drīz sāksim. Mūsu ģimene iecienījusi skābētus un mazsālītus gurķīšus. Sulas arī paši taisām, bet ābolu raža vēl īsti nav sākusies.
Alija, bērnudārza audzinātāja
Manā ģimenē konservus vispār nelietojam, pārsvarā visu ēdam svaigu, jo veikalā nepieciešamos dārzeņus un ogas var nopirkt visu gadu. Manai mammai un tētim gan garšo mazsālīti gurķi, marinēti tomāti un lečo, un tos viņi paši gatavo.
Irina, pārdevēja
Es dzīvoju viena, tādēļ visu pērku veikalā. Izvēlos pārbaudītus konservus, kas nav pārāk dārgi. Domāju, ka cilvēki vispār tagad ēd savādāk, piemēram, ievārījuma vietā biežāk izvēlas medu, tādēļ vārīt tos ziemai īsti nav jēgas.
Miks, students
Mana ome gatavo sulas, ievārījumus, marinētus gurķīšus. Tie man ļoti garšo. Veikalā es pērku konservus tikai tad, ja nav iznācis aizbraukt pie omes un paņemt.