Drukāt šo lapu
27.07.2018 16:00

Aicina iepazīt disku golfu Mārupē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina iepazīt disku golfu Mārupē arhīvs

Jau otro gadu aktīvās atpūtas parkā "JIP Mārupīte" Mārupē ir izveidots disku golfa parks. 4. augustā no plkst. 10 rītā ikviens ir aicināts iepazīt disku golfa spēli – izmēģināt kā lido diski grozā un laukumā, tuvāk iepazīties ar veselīgu un sportisku nodarbi brīvā dabā.

Dienas laikā pasākuma rīkotāji Mārupes disku golfa parkā piedāvās izspēlēt vienkāršus metienus grozā, kā arī iziet disku golfa trasi pēc savām spējām – trīs, sešus vai deviņus grozus. Disku golfa spēlētāja vadībā varēs apgūt disku metiena veidus, kā arī iegūt pirmās sportiskās iemaņas. Pasākumu interesenti var apmeklēt kopā ar ģimenēm un draugiem.

Disku golfs pastāv jau 50 gadus, un tas tiek spēlēts līdzīgi kā tradicionālais golfs, tikai bumbiņas vietā, kas jāiesit bedrītē, disku golfā lidojošais šķīvītis jeb disks jātrāpa speciālā grozā. Uzvar tas, kas savu disku visos deviņos vai 18 laukuma grozos ir trāpījis ar mazāko kopējo metienu skaitu.

Spēle parasti notiek mežā, pļavās un parkos. Apvidus dabīgie koki, krūmi, pakalni un ūdens kalpo kā šķēršļi metienam, padarot spēli interesantāku un neprognozējamāku.