Drukāt šo lapu
23.07.2018 15:09

Sprinta skrējiena rekordu Turaidas pils tornī pārspēt neizdodas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sprinta skrējiena rekordu Turaidas pils tornī pārspēt neizdodas Turaidas muzejrezervāts

Sestdienas rītā Turaidas muzejrezervātā notika tradicionālais sprinta skrējiens Turaidas pils tornī, kas vairākus gadus ir arī trešais posms "Siguldas Up Cup" sacensību seriālā. Dalībnieki sacentās par titulu "Ātrākais ziņnesis".

Kā katru gadu Turaidas muzejrezervāts sportiski noskaņotajiem apmeklētājiem piedāvāja iespēju izbaudīt neparastas sajūtas, skrienot augšā pa Turaidas pils Galvenā torņa 139 pakāpieniem un šaurajām ejām, iejūtoties ziņneša lomā, kas, iespējams, tikpat steidzīgi nesa ziņu par jaunumiem tuvākajās zemēs viduslaikos.

Sacensību laikā dalībnieki arī mēģina pārspēt distances rekordu, kas ir 31 sekunde un turas kopš 2010. gada. Šogad par ātrāko ziņnesi kļuva šī rekorda īpašnieks Ainārs Rukkalns, taču no sava sasnieguma viņš atpalika par trim sekundēm. Sekundi uzvarētājam zaudēja Oto Laiva un trīs sekundes – Niks Ermansons.

Dāmu konkurencē ātrākā ziņnese šoreiz bija Krista Hartmane (45 sekundes), kura, pēc rīkotāju informācijas, šogad skrējienā Turaidas tornī piedalījās pirmo reizi.