Drukāt šo lapu
23.07.2018 12:31

Latvijas triāla čempionāta Siguldas posmā startējis dalībnieku rekordskaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas triāla čempionāta Siguldas posmā startējis dalībnieku rekordskaits LRK Sigulda

Siguldā, "Fischer" Slēpošanas centrā un Lorupes gravā, aizvadīts Latvijas čempionāta otrais posms triālā. Sacensības kopumā apmeklēja 49 dalībnieki –24 pieaugušie un 25 bērni, kas ir par pieciem dalībniekiem vairāk nekā pagājušā gadā.

Siguldas posma organizatori bija īpaši piestrādājuši pie bērnu klasēm, izveidojot tiem gan atsevišķas trases, gan arī atsevišķu dienas kārtību. Tas ļāva ķipariem startēt 9.00 un finišēt jau ap 11.00, nepārsniedzot kopējo sacensību kontrollaiku divas stundas. Bērnu sacensības norisinājās "Fischer" Slēpošanas centra apkārtnē, izmantojot tur pieejamo vidi.

Pateicoties kuplajam Igaunijas sporta klubu apmeklējumam, visplašāk pārstāvētajās "Mini" klasēs bērnu skaits sasniedza 25. Spēcīgākajā Mini 8+ klasē uzvaras laurus plūca Igaunijas jaunais sportists Uku Jāns Kubarseps no Tartu enduro kluba, turklāt kaimiņvalsts jaunie sportisti ieguva pirmās piecas vietas.

Mini 5+ grupā, apsteidzot "LRK Sigulda" pārstāvjus Raimondu Gabrielu Marheli un Adeli Kurpnieci, uzvarēja igaunis Stigs Ross, bet "Elektro" grupā pirmās trīs vietas sadalīja Siguldas kluba braucēji Dāvis Grāvītis, Markuss Logins un Karlīna Kuļikova.

Šoreiz rīkotāji īpaši bija piedomājuši arī par pieaugušo trasi. Sacensības sastāvēja no 100% dabīgajiem šķēršļiem dabā Lorupes tilta un gravas apkārtnē. Šis bija vienīgais Latvijas čempionāta posms, kas sniedza iespēju startēt pilnībā klasisku triālu. Trases sastāvēja no dabā pieejamām gravām, stāviem uzbraucieniem kalnā, upes gultnēm, ūdens krācēm un upes akmeņiem.

Spēcīgākajā A/B grupā uzvaru svinēja Kaspars Vērnieks ("MT skola"), C grupā labākais bija Daniels Grinkevičs ("AG Xtreme"), D grupā – Guntars Mateuss (Grobiņas MK), "Hobby" grupā – Guntis Vītoliņš ("MT skola"), bet "Brīvajā grupā" enduro motocikliem – Arnolds Jēkabsons.