Drukāt šo lapu
04.06.2018 11:51

Andis Vārna dominē LJF kausa trešajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Andis Vārna dominē LJF kausa trešajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas trešā posma sacensības jāšanas sporta šķēršļu pārvarēšanā sporta centrā "Kleisti" galvenajā maršrutā uzvaru izcīnīja Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri" pārstāvis Andis Vārna ar zirgu Dendelin.

Sacensību galvenais maršruts bija klasiskais konkūrs ar 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu. Piedalījās 19 sportiskie pāri, seši no tiem pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā. Uzvarēja Andis Vārna ar zirgu Dendelin 47,33 sekundēs bez soda punktiem.

Otro vietu ieņēma Aleksandrs Šakurovs ar Grietje-G (Rīgas Jātnieku sporta klubs), Andis Vārna ar otro zirgu Conquesta, vēl viens z/s "Lielceri" jātnieks Aigars Bregže ar Avellyna, ropažniece Sabīne Siliņa ar Fantast (JSK "Mežstrazdiņi") un vēlreiz Andis Vārna ar Celestial.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem pirmajā vietā izvirzījusies Sabīne Siliņa (52 punkti), kurai seko pirmo divu posmu uzvarētāja Laura Penele no z/s "Lielceri" (50 p.), Andis Vārna (44 p.) un Ģirts Bricis (35 p.). LJF kausa izcīņas ceturtais posms paredzēts 7. un 8. jūlijā.

Galvenā maršruta uzvarētājs Andis Vārna Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina, ka šīs viņam bijušas labas sacensības: "Galvenajā maršrutā startēju ar trim zirgiem, un pamatmaršrutu ar visiem trim veicu bez soda punktiem. Tas ir feini, ja tā veicas, kas negadās katrās sacensībās. Kopā seši dueti startējām "pa nullēm", kas liecina, ka maršruts bija profesionāli veidots."

Jāpiezīmē, ka Andis Vārna kopā ar High Point VDL bez soda punktiem veica maršrutu un svinēja uzvaru arī sacensībās 6/7 gadus veciem zirgiem. "Kopumā varu teikt, ka zirgu sagatavošana dažādos vecumos rit labi, un darbs tikai jāturpina," rezumēja A. Vārna.

No Pierīgas jātnieku sporta klubu pārstāvjiem vēl uzvaras guva Sabīne Siliņa ar Kalgari 4. maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem, Anna Ance Katkovska ar Falko no Jauno Jātnieku skolas sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam un Annija Vārna ar Candy no Garkalnes novada sporta kluba "Kriķi" sacensībās divās fāzes (110 cm).