Drukāt šo lapu
20.05.2018 12:21

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" apstājas Maskavas "Challenger'' pusfinālā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" apstājas Maskavas "Challenger'' pusfinālā pixabay.com

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar LBL otrās divīzijas čempionvienības BK "Ķekava" spēlētājiem Nauri Miezi, Agni Čavaru un Mārtiņu Šteinbergu, kā arī Kārli Paulu Lasmani sastāvā sestdien apstājās Maskavā notiekošā "Challenger" sērijas turnīra pusfinālā.

Cīņā par finālu Latvijas komanda ar rezultātu 20:21 piekāpās Čehijas vienībai Humpolecas "Bernard". Pirms tam ceturtdaļfinālā latvieši ar rezultātu 17:14 pārspēja Serbijas vienību "Novi Sad".

Piektdien apakšgrupā Rīgas basketbolisti ar 21:18 pārspēja "Zagreb" komandu, bet pēc tam ar 16:20 piekāpās citai Horvātijas vienībai Splitas "Statist". Latvijas komanda C apakšgrupā ieņēma otro vietu.

Tikmēr otra Latvijas komanda "Mārupe LSA", kuras sastāvā bija Nauris Metnieks, Toms Straudovskis, Armands Seņkāns un Armands Ošiņš, nepārvarēja kvalifikāciju. Vispirms Mārupes basketbolisti ar 20:21 zaudēja "Zagreb" vienībai, bet pēc tam ar 22:20 apspēlēja "Leningrad COP" vienību. Tikai kvalifikācijas grupas uzvarētāja iekļuva pamatturnīrā.

Jau vēstīts, ka "Rīga Ghetto Basket" komanda sezonas pirmajā "Challenger" posmā Dienvidkorejā apstājās pusfinālā, bet nedēļu vēlāk otrajā etapā Ķīnā izcīnīja uzvaru.

Kamēr Krūmiņš ārstē pērn gūto savainojumu, viņa vietā komandas četriniekā iesaistīts Šteinbergs, kurš aizpērn tika atzīts par Latvijas gada labāko 3x3 basketbolistu.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri , deviņi "Masters" turnīri, kā arī Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.