Drukāt šo lapu
19.05.2018 12:06

Skujiņš Kalifornijas tūres priekšpēdējā posmā piedalās atrāvienā un tikpat kā nodrošina uzvaru kalnu karaļa vērtējumā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Skujiņš Kalifornijas tūres priekšpēdējā posmā piedalās atrāvienā un tikpat kā nodrošina uzvaru kalnu karaļa vērtējumā lrf.lv

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas piektdien piedalījās atrāvienā un ieņēma 23. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena sestajā, priekšpēdējā, posmā, tikpat kā nodrošinot uzvaru kalnu karaļa vērtējumā.

Sestajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 196,5 kilometru gara distance ar septiņiem kategorizētajiem kāpumiem.

Carnikavietis Skujiņš distances pirmajā daļā ar vēl astoņiem kolēģiem aizgāja atrāvienā, kalnu starpfinišos krādams punktus kalu karaļa un aktīvākā braucēja vērtējumos. Nepilnus 19 kilometrus pirms finiša Skujiņš atgriezās peletonā, bet piecus kilometrus vēlāk sacensību vadībā izvirzījās kolumbietis Egans Bernals ("Sky").

Līdz finišam Bernals vadību nosargāja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, trasi veikdams piecās stundās 30 minūtēs un 38 sekundēs.

Otrais finišēja "Mitchelton-Scott" vienības britu braucējs Edams Jeitss, kurš zaudēja vienu minūti un 28 sekundes, bet vēl divas sekundes lēnāks bija vēl viens brits un Bernala komandas biedrs Tao Geigans Hārts.

"Aizgāju atrāvienā pēdējā garajā kāpumā, tomēr vēl bija palikuši desmit kilometri no kalna un pa līdzenumu. Centos no sevis izspiest maksimumu. Komanda paveica lielisku darbu, viņi manā labā strādāja kā traki. Esmu lepns par saviem puišiem. Šī nedēļa bijusi fantastiska," pēc finiša teica Bernals, kurš tuvojas savai lielākajai uzvarai karjerā.

Tikmēr Skujiņš finišu sasniedza trīs minūtes un 50 sekundes aiz uzvarētāja, kas latvietim deva 23.pozīciju.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Bernals, kurš savu tuvāko sekotāju Tīdžeju van Gārderenu (BMC) apsteidz par vienu minūti un 25 sekundēm. Savukārt Skujiņš zaudē astoņas minūtes un desmit sekundes, ieņemot 20.pozīciju.

Aktīvāko braucēju vērtējumā latvietis ir sestais, bet kalnu karaļa ieskaitē kļuvis par līderi.

Sestdien gaidāmais pēdējais posms vedīs pa līdzenumu, līdz ar to Skujiņam uzvara kalnu karaļa vērtējumā ir tikpat kā kabatā, kamēr Bernals tuvojas uzvarai kopvērtējumā.

Kā vēstīts, trešajā posmā Skujiņš izcīnīja uzvaru. Šī velobrauciena posmos viņš uzvarējis arī 2015. un 2016. gadā, tiesa, toreiz sacensības vēl nebija UCI Pasaules tūres kalendārā. Pēdējais no Latvijas braucējiem, kurš iepriekš triumfējis kādā no visaugstākā līmeņa kategorijas velobraucienu posmiem, bija Gatis Smukulis, 2011. gadā uzvarot Katalonijas tūres etapā.

Tieši Kalifornijas velobrauciens bija vienas no sacensībām, kurās Skujiņš izpelnījās riteņbraukšanas sabiedrības uzmanību. Vēl 2015. gadā viņš pāris dienas bija kopvērtējuma līderis, tiekot arī pie uzvaras vienā no posmiem un noslēgumā kopvērtējumā ierindojoties 33.vietā. Savukārt aizpērn viņš izcīnīja uzvaru sacensību piektajā etapā un kopvērtējumā bija 43.pozīcijā, bet pērn otrajā posmā smagi krita un lauza atslēgas kaulu.

Skujiņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx", kas viņam bija vien otrās sacensības "Trek-Segafredo" komandā.