Drukāt šo lapu
14.05.2018 16:00

"Ķekava"/"Optibet" vēl nezina, vai izmantos iespēju nākamajā sezonā spēlēt LBL pirmajā divīzijā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ķekava"/"Optibet" vēl nezina, vai izmantos iespēju nākamajā sezonā spēlēt LBL pirmajā divīzijā basket.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas čempione "Ķekava"/"Optibet" vēl nezina, vai izmantos iespēju nākamajā sezonā spēlē valsts spēcīgākajā līgā, atklāja viens no kluba dibinātājiem un valdes loceklis Aigars Vītols.

Jau ziņots, ka "Ķekava"/"Optibet" basketbolisti piektdien tika kronēti par LBL otrās divīzijas čempioniem.

Komanda, kas kļūst par LBL otrās divīzijas čempioni, saņem uzaicinājumu nākamajā sezonā piedalīties LBL pirmās divīzijas čempionātā. Ja komanda kādu apstākļu dēļ nevēlas vai nespēj apstiprināt savu dalību LBL pirmās divīzijas čempionātā, šo iespēju ir tiesības piedāvāt nākamajām komandām, ievērojot to klasifikāciju pēc 2017./2018.gada sezonas beigām.

"Tikko beigusies sezona, tāpēc uzreiz nevaru sniegt atbildi par uzaicinājuma apstiprināšanu. Šāds jautājums ir nopietni jāapsver. Daudz kas atkarīgs no komandas budžeta. Uzskatu, ja komanda vēlas spert soli augstāk - spēlēt pirmajā divīzijā -, tai jābūt konkurētspējīgai un profesionālai, nevis tikai būt LBL," stāstīja Vītols.

Šajā sezonā komandas titulsponsors bija azartspēļu kompāniju "Optibet".

"Ceru, ka sadarbība būs arī turpmāk. Vienošanos noslēdzām uz šo sezonu ar atrunu, ka pēc tam apsvērsim turpmāko sadarbību," komentēja Vītols, vēlreiz piebilstot, ka pāragri runāt par komandas ambīcijām nākamgad spēlēt LBL pirmajā divīzijā. "Tas ir sadarbības partneru, sponsoru un komandas komplektācijas jautājums, pie kura strādāsim vasarā. Protams, paldies visiem atbalstītājiem, kas bija ar mums šajā sezonā."

Komanda dod iespēju sevi pierādīt arī vietējiem Ķekavas jauniešiem, kuriem spēlēšana LBL otrajā divīzijā var nākotnē pavērt ceļu uz Latvijas spēcīgāko līgu.
"Komandas pamats tika veidots, lai tajā spēlētu ķekavnieki. Mērķis ir veidot jaunatnes sistēmu, no kuras perspektīvākie un gatavākie jaunieši var palīdzēt komandai," uzsvēra Vītols.

Iepriekšējā sezonā par LBL otrās divīzijas čempioni kļuva "Jelgava"/BJSS komanda, kas iespēju atgriezties pirmajā divīzijā neizmantoja.

Jau pirmajā gadā pēc starta LBL otrajā divīzijā Ķekavas komanda 2016./2017. gada sezonas regulāro čempionātu noslēdza pirmajā vietā, bet izslēgšanas turnīrā izcīnīja bronzas medaļas.