Drukāt šo lapu
07.05.2018 21:17

BK "Ķekava" nonāk uzvaras attālumā no LBL otrās divīzijas čempionu titula

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Ķekava" nonāk uzvaras attālumā no LBL otrās divīzijas čempionu titula ekrānšāviņš no sportacentrs.com

Naura Mieža gūtie 39 punkti nodrošinājuši BK "Ķekava"/"Optibet" komandai otro uzvaru Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas finālsērijā pret Rīgas Stradiņa universitātes basketbolistiem. Jau trešdien ķekavieši savās mājās var garantēt čempionu titulu.

Hanzas vidusskolas sporta zālē notikušajā otrajā spēlē vērā ņemamu pārsvaru pirmie ieguva BK "Ķekava" basketbolisti (17:8), taču tikpat ātri tas tika zaudēts (20:21), un pirmajā puslaikā nevienai no komandām ielikt pamatus uzvarai tā arī neizdevās – neizšķirts 35:35.

Izšķirošā izrādījās trešā ceturtdaļa, kurā ķekavieši vispirms veica 10:2 izrāvienu, pēc tam vēl vienu 13:5 un pirms pēdējā posma panāca jau 64:47 savā labā.

Studenti gan nemeta plinti krūmos un ceturtajā ceturtdaļā atjaunoja intrigu – vairs tikai 69:62 BK "Ķekava" labā, un vēl bija jāspēlē trīsarpus minūtes. Turklāt viesiem bija radušās nopietnas ar piezīmēm. Diviem spēlētājiem jau bija piecas, bet abiem rezultatīvākajiem – Naurim Miezim un Mārtiņam Šteinbergam – pa četrām.

Kritiskajā brīdī komandas līdera lomu uzņēmās Miezis, kurš guva astoņus punktus pēc kārtas, bet sava groza drošību ķekavieši nosargāja kopīgiem spēkiem – 77:62 un sērijā līdz trim uzvarām rezultāts 2:0.

Nauris Miezis viens pats guva pusi no BK "Ķekava" punktiem (39), realizējot 15 no 30 metieniem no spēles un 4 no 7 soda metieniem. Mārtiņš Šteinbergs pievienoja 19 punktus, Harijs Rubenis guva desmit.

LBL2 finālsērijas trešā spēle notiks trešdien plkst. 20.00 Ķekavas sporta klubā.