Drukāt šo lapu
05.05.2018 17:30

Latvijas regbija izlase Upesciema stadionā zaudē Ukrainai

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija izlase Upesciema stadionā zaudē Ukrainai Latvijas Regbija federācija

Latvijas regbija valstsvienība sestdien Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences spēlē ar rezultātu 14:32 (6:8) zaudēja Ukrainai. Latvijas regbisti mačā bija izvirzījušies vadībā ar 6:3, taču Ukrainas izlase otrā puslaika sākumā izvirzījās vadībā, ko noturēja līdz mača galam.

Vienīgo piezemējumu mājiniekiem veica Toms Asejevs, bet pārējos deviņus punktus ar trim soda sitieniem guva Roberts Džo Davidsons.

"Zinājām, ka pretinieks ir spēcīgs. Lepojos ar komandu, kā tā spēlēja aizsardzībā. Kopš pirmajām spēlēm ir pagājis ilgs laiks, nebija nekādas spēļu prakses. Esmu gandarīts par komandu, bet neizdevās izcīnīt to, ko gaidījām. Priekšā smaga spēle ar Zviedriju, taču saskaramies ar problēmām komandas komplektācijā. Rēķināsimies ar tiem, kuri būs devušies palīgā," pēc mača atzina Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko.

Pēc mača pret Ukrainu Latvijas valstsvienība 12.maijā viesos šī paša turnīra ietvaros spēkosies pret Zviedrijas valstsvienību.

Latvijas klasiskā regbija izlase pagājušā gada otrajā pusē Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konference sacensības sāka ar uzvaru 12:6 pret Ungāriju, taču tad sekoja neveiksme pret Lietuvas regbistiem ar rezultātu 19:33.

Pēc viena apļa spēlēm vājākā komanda no Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences piecnieka izkritīs uz divīzijas otro konferenci. Savukārt labākā komanda papildspēlē tiksies ar Dienvidu divīzijas čempioni, un uzvarētāja pacelsies līmeni augstāk.

Eiropas čempionātā ārpus konkurences joprojām ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Līdzšinējā 1A divīzija no iepriekšējā cikla tika pārdēvēta par Čempionāta divīziju ar sešām komandām, seko vēl sešas komandas Trofejas divīzijā, bet aiz tās ir Ziemeļu un Dienvidu zonu pirmās konferences, kurās katrā ir pa piecām komandām.

Latvija (šobrīd pasaules rangā 50.vietā) Ziemeļu zonas pirmajā konferencē spēlē ar Ukrainu (42.), Lietuvu (35.), Zviedriju (60.) un Ungāriju (68.).