Drukāt šo lapu
22.04.2018 20:31

Mārupiešiem sudrabs Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupiešiem sudrabs Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionātā Mārupes sporta centrs

Mārupes sporta centra puišu komanda izcīnījusi otro vietu Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U-12 vecuma grupas finālturnīrā, kas nedēļas nogalē norisinājās viņu mājās Mārupes sporta kompleksā. Piekto vietu ieguva Igora Miglinieka skolas komanda no Salaspils.

Finālturnīrā Mārupē bija pulcējušās astoņas labākās šīs vecuma grupas (2006. g.dz.) komandas, kas pirmajā posmā bija sadalītas divās apakšgrupās. Mārupes jaunie basketbolisti turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru 47:16 pār Igora Miglinieka skolas komandu no Salaspils, tad ar 35:50 piekāpās basketbola skolas "Rīga"/A. Kraukļa VEF skolas vienībai, bet grupas pēdējā spēlē ar 55:37 pārspēja vienaudžus no Talsiem un grupā ieņēma otro vietu aiz rīdziniekiem.

Pusfinālā ar 43:36 tika pārspēti basketbola skolas "Rīga/DSN" komandu un finālā vēl vienu reizi pretī stājās "Rīgas"/VEF skolas audzēkņi, kuri arī šoreiz tomēr izrādījās pārāki – 23:33.

Trenera Matīsa Vārnas vadītajā komandā spēlēja un sudraba medaļas izcīnīja Jēkabs Niedra, Toms Ailis, Ernests Teters, Roberts Ciganskis, Kārlis Eberliņš, Artūrs Ennītis, Martins Vorps, Markuss Kiops, Rūdis Dimiševskis, Nauris Gabranovs, Eduards Raitums, Kristers Kalniņš un Armands Teters. Divi no viņiem – Jēkabs Niedra un Kārlis Eberiņš – tika iekļauti finālturnīra "Talantu piecniekā". Visā sezonā mārupieši 31 spēlē izcīnīja 24 uzvaras.

LJBL U-12 grupas turnīrā Mārupes sporta centra komanda godalgoto vietu ieguvusi otro gadu pēc kārtas – pērn viņi ieguva bronzu (vēl divus gadus iepriekš trešie bija Ādažu basketbolisti).

I.Miglinieka skolas audzēkņi no Salaspils pēc zaudējuma mājiniekiem pieveica talsiniekus 52:40 un piekāpās vēlākajiem čempioniem 31:56. Pusfinālā par 5.-8.vietu salaspilieši ar 62:19 sagrāva Tukuma komandu, bet mačā par piekto vietu uzvarēja "Basketbola klasi" 34:30.