Drukāt šo lapu
16.04.2018 11:26

Čempiones "Betsafe" / "Ulbroka" galvenais treneris Pīlups: Titulu nevar izcīnīt, ja neesi gatavs mentāli un fiziski

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Čempiones "Betsafe" / "Ulbroka" galvenais treneris Pīlups: Titulu nevar izcīnīt, ja neesi gatavs mentāli un fiziski Latvijas Florbola savienība, video - sportacentrs.com

Uzvaru čempionātā nav iespējams izcīnīt, ja komanda nav mentāli un fiziski tam gatava, pēc uzvaras "Elvi Florbola līgas" vīriešu superfinālā atzina uzvarētāju komandas "Betsafe"/"Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups.

"Betsafe"/"Ulbroka" vīru komanda sestdien "Arēnā Rīga" tika kronēta par "Elvi Florbola līgas" čempioni, pie titula tiekot otro gadu pēc kārtas. Ulbrokas vienība papildlaikā ar rezultātu 7:6 apspēlēja "Valmieras" komandu.

"Bijām pietiekami spēcīgi, un tas arī bija galvenais iemesls, kādēļ izcīnījām titulu," atzina čempionvienības treneris Pīlups. "Ja tu neesi gatavs mentāli, fiziski, taktiski un tehniski, tad nevar kļūt par Latvijas čempionu."

Pīlups pauda, ka izslēgšanas maču ietvaros nav vienas spēles piekritējs. "Rezultāts sērijā parādītu, kura komanda tiešām ir spēcīgākā. Kaut kur mums arī uzspīdēja veiksme, taču uzvarējām un šajā mačā bijām spēcīgāki."

Treneris atzina, ka Valmieras komandu zina labi un pretinieki ne ar ko nepārsteidza. "Taktiskajā ziņā īpaši gatavojamies pret katru pretinieku īpaši, taču "Valmieru" zinājām diezgan labi."

Par spīti uzvarai Pīlups nebija pilnībā apmierināts ar savas komandas sniegumu. "Mača laikā spēlētājiem neizdevās noturēt to labo tempu, agresivitāti un tiekšanos uz vārtiem, kā tas bija pirmajā periodā. Nosēdāmies aizsardzībā, lai gan tāda uzdevuma nebija. Varbūt pietrūka spēka - būs par to jāparunā ar čaļiem. Spēlētāji varbūt sāka domāt par rezultāta noturēšanu, bet katrā ziņā gribējām visu spēli nospēlēt aktīvi un to kontrolēt."

"Par "Valmieras" spēku jau liecina fakts, ka šī komanda spēlē finālā," Pīlups komentēja valmieriešu sniegumu. "Valmieras vienība ir cienījams pretinieks ar lielu florbola sistēmu, kas iet uz augšu. Vienmēr vēlamies spēlēt ar spēcīgiem pretiniekiem, jo tikai tā varam augt un attīstīties. Protams, priecē, ka varam viņus uzvarēt."

Treneris izteicās, ka sezonā bija trīs mērķi, bet izdevās izpildīt tikai vienu no tiem. "Pirmais bija uzvarēt "EuroFloorball" sacensībās, kur pusfinālā paklupām tieši pret valmieriešiem. Nākamais bija uzvara regulārajā čempionātā. Tur paši neizturējām līdz galam un nevajadzīgi zaudējām dažus punktus, kas beigās maksāja otro vietu. Atlika izpildīt trešo mērķi, kas izdevās. Varu būt gandarīts daļēji, tomēr šī diena kompensēja iepriekšējo rūgtumu. Pabeigt sezonu ar uzvaru - tas vienmēr ir patīkami."


Tikmēr "Valmieras" spēlējošais treneris Aigars Belasovs neslēpa, ka pēc zaudējuma finālā ir rūgtuma sajūta. "Pašlaik sajūtas nav patīkamas. Pirmā medaļa Valmieras komandai, taču pagaidām nejūtu gandarījumu."

Belasovs uzteica savu komandu, sakot, ka ir priecīgs par demonstrēto spēli. "Esmu priecīgs un lepns par čaļiem, ka viņi parādīja raksturu gan, rezultātam esot 1:4, gan arī tad, kad atspēlējāmies no 4:6. Puiši spēlēja līdz galam un nepadevās, taču šoreiz Ulbrokas vienības florbolisti bija stiprāki."

Treneris izteicās, ka "Betsafe"/"Ulbroka" ir labi zināma komanda, un valmierieši pret to gatavojās kā pret jebkuru pretinieku. "Nianses, protams, bija, bet tās ir katrā spēlē. Ulbrokas komanda spēlēja labi un uzvarēja pelnīti, jo iemeta vienus vārtus vairāk nekā mēs."

"Spēles sākumā viņi bija daudz labāk gatavi, spēlēja agresīvi, bet mēs bijām mazliet par "mīkstu". Apsveicu viņus ar čempionu titulu. Sāpīgi, bet tāda dzīve," noteica Belasovs.

Treneris gan atklāja, ka pēc viņa domām aizvadītā sezona bija izdevusies. "Labā lieta ir tā, ka katru gadu ejam uz augšu un ir progress. Tātad esam pareizajā virzienā. Šosezon bija arī Eirokausi, kur mēs izcīnījām otro vietu, tā kā šosezon Valmieras vienībai laikam ir otro vietu gads."

Belasovs arī pauda, ka finālā no spēlētāju puses bijušas lielas emocijas. "Tas ir fināls, un emocijas varbūt dažkārt pārņem veselo saprātu. Ir sāpīgi, ka tu zaudē pagarinājumā. Ja mēs zaudētu ar rezultātu 1:10 būtu citādāk, bet bijām tik tuvu, izlīdzinājām, taču beigās nācās atzīt pretinieku pārākumu. Tas ir ļoti sāpīgi."

Sestdienas agrajā mačā Stalbes "Pārgaujas" florbolisti "Arēnā Rīga" dramatiskā cīņā par "Elvi Florbola līgas" bronzu ar rezultātu 6:5 pagarinājumā pārspēja Kocēnu "Rubeni", otro sezonu pēc kārtas izcīnot trešo vietu.

Tādējādi "Elvi Florbola līgā" triumfēja "Betsafe"/"Ulbroka", otro vietu ieguva "Valmiera", bet goda pjedestālu noslēdza Stalbes "Pārgauja".