Drukāt šo lapu
07.04.2018 12:46

Siguldiešiem pilns medaļu komplekts Latvijas skolu komandu čempionātā badmintonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiešiem pilns medaļu komplekts Latvijas skolu komandu čempionātā badmintonā Latvijas Badmintona federācija

Salaspils sporta namā notikušajā Latvijas skolu komandu čempionātā badmintonā piedalījās 23 skolu komandas no 10 Latvijas pilsētām un novadiem. Četras godalgotās vietas trijās vecuma grupās izcīnīja Siguldas skolu audzēkņi.

Latvijas skolu komandu čempionāts notika trijās vecuma grupās – sākumskola (4.-6. klase), pamatskola (7.-9. klase) un vidusskola (10.-12. klase). Pēc cīņām apakšgrupās pa četrām labākajām komandām turpināja spēles pusfinālos un finālos. Katrā atsevišķā mačā notika pa divām vienspēlēm un trim dubultspēlēm, punkti tika skaitīti kopā, un uzvarai bija nepieciešami 100 punkti.

Siguldieši lielākos panākumus guva pamatskolu komandu turnīrā. Par čempioni kļuva Siguldas pilsētas vidusskolas komanda, kas pusfinālā ar 100:24 sakāva Uzvaras vidusskolu, bet finālā ar 100:50 uzvarēja Liepājas 6.vidusskolu. Komandas sastāvā spēlēja Anna Kupča, Amanda Azarova, Dāvis Strazdiņš un Alens Zandovskis. Uzvarētāji saņēma balvu no "Tallink" – kruīza braucienu uz Stokholmu.

Trešajā vietā ierindojās Siguldas Valsts ģimnāzijas badmintonisti Arta Priedniece, Annija Rulle-Titava, Diāna Aleksejeva, Sandijs Suhanovs, Rinalds Siņicins un Martins Dāvis Vēvers, kuri pusfinālā sīvā cīņā zaudēja liepājniekiem 93:100, bet mačā par bronzas medaļām pieveica Uzvaras vidusskolas skolēnus 100:26.

Sākumskolu grupā Siguldas pilsētas vidusskolas badmintonisti ieguva otro vietu. Paula Mackeviča, Anete Priedniece, Leila Siliņa, Jaroslavs Aleksejevs un Ričards Līdaks pusfinālā ar 100:93 uzvarēja Liepājas 6. vidusskolas komandu, bet finālā ar 69:100 piekāpās Valmieras Pārgaujas sākumskolas vienībai.

Valmierieši dominēja vidusskolu grupā – finālā Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas badmintonisti pārspēja Valmieras Valsts ģimnāzijas komandu. Savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi Liāna Lenceviča, Marta Brengule, Amanda Sofija Grosberga, Pauls Daugulis un Kārlis Gaigals ieņēma trešo vietu, izšķirošajā spēlē ar 100:82 uzvarot Talsu Kristīgās vidusskolas vienību.

Ar vienu komandu Latvijas skolu čempionātā bija pārstāvēti arī mājinieki – Salaspils 1. vidusskolas skolēni. Pamatskolu grupā Laura Jakovļeva, Evelīna Mažoriņa, Kristians Padoms un Dmitrijs Kuprijanovs pusfinālā gan neiekļuva, bet turnīrā par 5.-8. vietu pieveica Ugāles vidusskolu 100:76 un zaudēja Liepājas 15. vidusskolai 69:100, ierindojoties sestajā vietā.