Drukāt šo lapu
04.04.2018 07:43

Pierīgas čempioni uzvarējuši arī Latvijas skolēnu spartakiādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas čempioni uzvarējuši arī Latvijas skolēnu spartakiādē Latvijas Skolu sporta federācija

Ādažu vidusskolas 2002./03. gadā dzimušo puišu basketbola komanda trenera Pāvela Murāna vadībā, kas šajā mācību gadā uzvarēja Pierīgas novadu skolu turnīrā, izcīnījusi pirmo vietu arī Latvijas skolēnu 71. spartakiādes finālturnīrā.

Turnīrā Saldus sporta namā piedalījās septiņas komandas no visas Latvijas, aizvadot 2x10 minūšu garas spēles. Pirmajā posmā notika divi apakšgrupu turnīri, un pa divām labākajām komandām no katras grupas kvalificējās pusfinālam.

Ādažniekiem ceļš uz pusfinālu nebūt nebija viegls – viņi otro vietu grupā ieguva, tikai pateicoties labākai gūto un zaudēto punktu starpībai savstarpējās spēlēs. Pierīgas čempioni zaudēja ne tikai grupas uzvarētājiem Rīgas 49. vidusskolas skolniekiem (17:23), bet arī Krāslavas Valsts ģimnāzijas basketbolistiem (32:33), un otro vietu grupā viņiem garantēja tikai pārliecinošā uzvara 50:25 pār Rīgas Āgenskalna vidusskolas audzēkņiem, kuri savukārt bija pārspējuši krāslaviešus.

Pusfinālā Ādažu vidusskolas komanda sagādāja pirmo un, kā izrādījās, vienīgo zaudējumu otras grupas pirmās vietas ieguvējiem no Valmieras Valsts ģimnāzijas – 36:26. Bet finālā apturēja arī Rīgas 49. vidusskolas basketbolistu četru uzvaru sēriju, vienlaikus revanšējoties viņiem par zaudējumu apakšgrupā – 25:18.

Spēlē par trešo vietu valmierieši ar 24:22 pārspēja Talsu Kristīgās vidusskolas komandu.

Jāatgādina, ka Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu turnīrā oktobrī Ādažu vidusskolas basketbolisti divās nākamajās vietās atstāja Babītes vidusskolas un Jaunmārupes pamatskolas komandas.