Drukāt šo lapu
02.04.2018 15:02

Siguldieši ievāc medaļu ražu Latvijas jaunatnes badmintona čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldieši ievāc medaļu ražu Latvijas jaunatnes badmintona čempionātā pixabay.com

Lieldienu priekšvakarā aizvadīts Latvijas jaunatnes badmintona čempionāts vecuma grupā līdz 13 gadiem. Vienu čempionu titulu un vēl vairākas medaļas sacensībās izcīnīja Siguldas badmintona kluba un Siguldas sporta skolas audzēkņi.

Par jaukto dubultspēļu turnīra uzvarētājiem kļuva siguldieši Ričards Līdaks un Madara Mackēviča. Pa ceļam uz finālu viņi guva divus panākumus, bet izšķirošajā spēlē ar 24:22, 21:10 pārspēja Jāni Jaunslavieti un Diānu Libruku no kluba "Lotos".

Ričards un Jānis tikās ar vienspēļu turnīra finālā zēniem, un šoreiz siguldietim nācās piedzīvot vienīgo zaudējumu – 17:21, 21:16, 15:21. Savukārt dubultspēļu turnīrā Ričards Līdaks pārī ar Rihardu Gulbi no Jelgavas ierindojās ceturtajā vietā.

Vienspēļu turnīrā meitenēm divas Siguldas badmintonistes piedzīvoja zaudējumu pusfināla spēlēs un savā starpā cīnījās par bronzas medaļu – Madara Mackēviča ar 21:15, 21:15 pieveica Lauru Petrovsku. Dubultspēlēs Madara un Laura guva divas uzvaras trijās spēlēs un tika pie sudraba medaļām.

Vienlaikus ar Latvijas U-13 čempionātu notika arī Rīgas Pavasara kausa izcīņa jauniešiem vairākās vecuma grupās, un arī šajās sacensībās Siguldas jaunie badmintonisti iekļuva starp laureātiem.

Puišiem U-15 grupā pirmo un trešo vietu izcīnīja attiecīgi Alens Zandovskis un Dāvis Strazdiņš, bet meitenēm labākā bija Paula Mackēviča. Jaunietēm U-19 grupā par uzvarētāju kļuva Marta Brengule.