Drukāt šo lapu
27.03.2018 09:49

Jaunmārupes un Ropažu jātnieku klubu pārstāvji labākie Latvijas ziemas čempionāta trešajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes un Ropažu jātnieku klubu pārstāvji labākie Latvijas ziemas čempionāta trešajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītas Latvijas ziemas čempionāta trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole no Jaunmārupes saimniecības "Lielceri".

Sacensību galvenais maršruts bija ar līdz 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu. Startēja 13 sportiskie pāri, no kuriem tikai divi pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestā.

Uzvaru izcīnīja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole (z/s "Lielceri"). Otro vietu ieguva Tatjana Rezņuka ar Arribas T no Ropažu jātnieku kluba, bet trešajā vietā vēl viens "Lielceru" pārstāvis Andis Vārna ar Conquesta.

"Galvenais maršruts, ko veidoja starptautiskās kategorijas maršrutu sastādītāja Svetlana Dudina no Krievijas, mums bija ļoti interesants. Tas nebija pārāk sarežģīts, bet, ja mēs lielākoties esam pieraduši pie konkūriem, kuros pamatdistance jāveic aptuveni 70 sekundēs, tad tagad distance bija garāka, un zirga uzmanība uzdevuma veikšanai bija jānotur pusotru minūti," pēc finiša teica galvenā maršruta uzvarētājs Aigars Bregže.

"Prieks, ka izlēcu tīri, tikai pārlēkšanā gan gāzu vienu šķērsli. Labs bija arī starts ar otru zirgu. Šis gads sācies labi, un ar cerīgu skatu gaidu vasaras sezonu. Paldies zirgu īpašniekiem, kuri dod iespēju trenēties un startēt, jo vairāk būs tādu cilvēku, jo vairāk attīstīsies mūsu jāšanas sports."

Kopvērtējuma pieaugušo konkurencē līderi pēc trim posmiem ir Ģirts Bricis no Babītes novada "Sport de Lux" (51 punkts), ropažniece Sabīne Siliņa no JSK "Mežstrazdiņi" (48) un Tatjana Rezņuka (38).

Latvijas ziemas čempionāta ceturtais posms šķēršļu pārvarēšanā paredzēts 14. un 15. aprīlī.