Drukāt šo lapu
26.03.2018 20:55

Pierīgas handbola klubi pirmajā līgā paliek divās pēdējās vietās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas handbola klubi pirmajā līgā paliek divās pēdējās vietās arhīvs

Divu precīzi metieni šķīra Ulbrokas sporta kluba handbolistus no iekļūšanas Latvijas pirmās līgas izslēgšanas turnīrā. Regulāro sezonu Ulbrokas komanda un "Salaspils/Mērnieks ZM" vienība pabeidza divās pēdējās vietās.

Cīņa par sesto vietu pirmās līgas regulārās sezonas noslēguma tabulā izvērtās itin intriģējoša. Pēdējā vietā esošā kluba "Jūrmalas sporta" otrā komanda savā priekšpēdējā spēlē svinēja uzvaru un pēc punktiem (pa sešiem) panāca priekšā esošās Salaspils un Ulbrokas komandas, kas pagājušās nedēļas beigās savukārt piedzīvoja neveiksmes. "Salaspils/Mērnieks ZM" handbolisti līdzīgā cīņā mača pēdējās 10 minūtēs piekāpās Ludzas kluba "Latgols" junioriem 30:34, bet Ulbrokas sporta klubs tādā pašā veidā savās mājās zaudēja Ogres novada sporta centra/HK "Ogre" handbolistiem 22:25.

Tā kā salaspiliešiem šī bija pēdējā spēle, bet abiem pārējiem konkurentiem bija palikusi vēl viena – savstarpējā – cīņa, bija skaidrs, ka Salaspils handbolisti paliek ārpus sešnieka, bet pēdējo ceļazīmi iegūs pirmdien Spuņciemā paredzētās spēles veiksminieki. Neizšķirts derēja Ulbrokas handbolistiem, kuri jūrmalniekus bija pieveikuši pirmajā savstarpējā spēlē.

Pirmajās minūtēs nelielu pārsvaru ieguva Ulbrokas komanda (4:1), taču "Jūrmalas sports-2" ātri panāca izlīdzinājumu un, pirmā puslaika pēdējās piecās minūtēs gūstot četrus vārtus pēc kārtas, panāca lielāko starpību spēlē (14:10).

Problēmas uzbrukumā pirmā puslaika izskaņā ulbrokiešiem turpinājās arī pēc pārtraukumā – kopumā no 13 metieniem mērķi sasniedza tikai viens. Taču "nespīdēja" arī pretinieki, un, kad otrā puslaika vidū Ulbrokas handbolistiem rezultativitāte atgriezās, sāncenši tika noķerti (19:19), bet desmit minūtes līdz beigām viesi uz brīdi arī izvirzījās vadībā (22:21).

Diemžēl izšķirošajos brīžos veiksme metienos atkal novērsās – Ulbrokas handbolisti nerealizēja visus sešus pēdējos mēģinājumus un piedzīvoja zaudējumu 22:24. Viesu labā Andris Vītols guva astoņus vārtus, Jevgeņijs Abramovs un Mareks Koroļkovs pa četriem, taču trijatā viņi ieraidīja tikai 16 metienus no 36.

Pirmās līgas noslēguma tabulā sesto vietu ieņēma "Jūrmalas sports-2" komanda (8 punkti), bet Ulbrokas sporta klubs un "Salaspils/Mērnieks", 14 spēlēs izcīnot pa trim uzvarām, ieņēma divas pēdējās vietas – septīto un astoto (pa 6 p.).