Drukāt šo lapu
22.03.2018 21:19

Babītes volejbolistes zaudē Latvijas čempionāta pusfināla pirmajā spēlē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes zaudē Latvijas čempionāta pusfināla pirmajā spēlē Zigismunds Zālmanis, LVF

Sporta kluba "Babīte" dāmu volejbola komanda ceturtdienās savā laukumā Piņķos piekāpās Rīgas Stradiņa universitātes/Minusas volejbola skolas komandai Latvijas čempionāta pusfināla sērijas pirmajā spēlē. Atbildes mačs 29. martā Rīgā.

Pagājušajā sezonā SK "Babīte" un RSU/MVS volejbolistes laukumā tikās bieži – divas spēles Baltijas līgas pamatturnīrā, divas Latvijas čempionāta finālsērijā (par čempionēm kļuva studentes) un vēl viena Latvijas kausa finālā (trofeja tikai Pierīgas klubam). Šosezon abu komandu ceļi bija šķīrušies – RSU/MVS turpināja cīņas Baltijas līgā (zaudēja ceturtdaļfinālā), bet Babītes volejbolistes pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Nacionālajā līgā (uzvarēja pamatturnīrā, bet zaudēja pusfinālā un spēlēs par trešo vietu).

Tā kā viena vieta Latvijas čempionāta pusfinālā līdz ar trim Baltijas līgā spēlējušajiem klubiem bija paredzēta arī kādai no divām labākajām Nacionālās līgas komandām, to savā starpā izspēlēja SK "Babīte" un Latvijas Universitāte – pateicoties uzvarai "zelta setā" (divās spēlēs 2:3, 3:0), šīs tiesības ieguva Babītes volejbolistes.

Ceturtdien Piņķos pārākas trijos setos izrādījās viešņas. Trešajā setā Babītes komanda bija vadībā 23:22, tomēr nespēja izcīnīt uzvaru vismaz tajā un zaudēja 0:3 (-13, -20, -23). Laukuma saimnieču labā Agnese Caica guva deviņus, Sandra Breikša atoņus un Ieva Tetere sešus punktus.

Pusfināla atbilde spēlē, kas paredzēta 29. martā "Elektrum" olimpiskajā centrā Rīgā, viss sāksies tikpat kā no sākuma. Ja neatkarīgi no setu skaita uzvarēs sporta klubs "Babīte", tiks aizvadīts "zelta sets" līdz 25 punktiem; savukārt ja uzvarēs RSU/MVS komandas, viņas nodrošinās vietu finālā, bet pretinieces spēlēs par trešo vietu.