Drukāt šo lapu
06.03.2018 22:01

Ķekavas basketbolisti uzvar LBL otrās divīzijas līderu divcīņā, panākums arī carnikaviešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti uzvar LBL otrās divīzijas līderu divcīņā, panākums arī carnikaviešiem arhīvs

Par Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas vienīgajiem līderiem kļuvuši basketbola kluba "Ķekava"/"Optibet" spēlētāji, kuri otrdien savās mājās pārspēja galvenos konkurentus BK "Jelgava"/LLU basketbolistus.

Pirmajā ceturtdaļā ķekavieši veica iespaidīgu 12:0 izrāvienu un panāca 20:7 savā labā. Taču ne uz ilgu laiku – Jelgavas komanda atbildēja ar 14:2 spurtu un atguva vadību (24:26). Pirmā puslaika izskaņā BK "Ķekava" iekrāja piecu punktu pārsvaru un atpūtā devās, tablo vēstot 50:45.

Spēles trešajā ceturtdaļā sāncenšiem neizdevās būtiski lauzt spēles gaitu, toties ceturtajā ķekaviešiem piecas minūtes nosargāja savu grozu neskartu, paši iemeta 12 punktus pēc kārtas, ieguva izšķirošo pārsvaru 79:70 un svinēja uzvaru 90:81, revanšējoties par zaudējumu abu vienību pirmajā savstarpējā spēlē Jelgavā (64:79).

BK "Ķekava" labā Niks Saknītis guva 30 punktus, Roberts Pāže 19, bet Nauris Miezis izcēlās ar 17 punktiem, 6 rezultatīvām piespēlēm, 5 atlēkušajām bumbām un 3 pārķertām pretinieku piespēlēm.

LBL2 turnīra tabulā BK "Ķekava" nu ir 17 uzvaras un trīs zaudējumi, bet BK "Jelgava" – 16 uzvaras un četri zaudējumi. Līderiem ar 14 panākumiem 20 mačos seko "Gulbenes buki". Klubiem otrajā posmā atlicis aizvadīt pa divām spēlēm.

LBL trešajā divīzijā Carnikavas komanda bija zaudējusi četras no pēdējām piecām spēlēm un pirmās grupas turnīra tabulā bīstami pietuvojusies pēdējai devītajai vietai, kas liegtu piedalīties izslēgšanas turnīrā. Bilanci carnikaviešiem izdevās uzlabot otrdien mājas spēlē pret basketbola klubu "Talsi".

Mača likteni laukuma saimnieki izšķīra jau pirmajā puslaikā, kad bija nepaturami uzbrukumā un strauji audzēja pārsvaru – 11:2, 26:8, 41:7 un 65:26 pēc pirmajām 20 minūtēm. Pēc pārtraukuma viesiem tikai izdevās zaudējumu padarīt nedaudz cienīgāku – 89:66 Carnikavas kluba labā.

Mājinieku komandas līderis Jānis Ābols šoreiz izcēlās ar 22 punktiem, 8 bumbām pie groziem, 5 piespēlēm un 3 pārķertām piespēlēm. Rolandam Dovgjallo 22 punkti un 9 atl.bumbas, Kristapam Odziņam – 21 punkts.

LBL3 deviņu labāko komandu turnīrā carnikavieši ar sešām uzvarām un sešiem zaudējumiem dala ceturto vietu ar BK "Salacgrīva", viens zaudējums vairāk ir diviem konkurentiem.