Drukāt šo lapu
06.03.2018 09:37

"Dog Sport Carnikava" pārstāvjiem trīs uzvaras Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Dog Sport Carnikava" pārstāvjiem trīs uzvaras Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā publicitātes

Nedēļas nogalē Madonas slēpošanas un aktīvās atpūtas bāzē "Smeceres sils" risinājās Pasaules kausa izcīņas posms, Baltijas kausa posms un Latvijas ziemas čempionāts kamanu suņu sportā. Trīs uzvaras sacensībās izcīnīja "Dog Sport Carnikava" komandas pārstāvji.

Otro gadu pēc kārtas kamanu suņu sporta interesanti Latvijā varēja klātienē vērot pasaules kausa posma sacensības kamanu suņu sportā, kurās startēja dalībnieki no Baltijas valstīm, Krievijas, Baltkrievijas un Vācijas, informēja organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Sportisti sestdien un svētdien veica pa vienam braucienam 5,6 km distancē divās disciplīnās – skijoringā (slēpotājs aiz suņa) un kamanu vilkšanā, abu dienu uzrādītos laikus summējot. Abās šajās disciplīnās, ņemot vērā suņu šķirnes, izdalīja atsevišķi "Nordic" klasi un "Open" klasi, bet kamanām bija vēl papildu sadalījums divu suņu un četru suņu kamanu klase.

Pieredzējušais "Dog Sport Carnikava" pārstāvis Kaspars Krievs, neskatoties uz otrajā sacensību dienā trasē pamežģīto potīti, tomēr spēja divu braucienu summā nosargāt pirmajā dienā iegūto pārsvaru un izcīnīt uzvaru skijoringā ar suni "Nordic" klasē, par 53 sekundēm apsteidzot sīvāko sāncensi.

Kaspars piedalījās arī divu suņu kamanās, kur "Open" klasē ieguva vēl vienu pirmo vietu. Šajā paša disciplīnā un klasē pilnu Latvijas goda pjedestālu sarūpēja otro un trešo vietu ieguvušie Edijs Brūvers un Andrejs Osipovs.

Vēl vienu uzvaru mājiniekiem nodrošināja 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu dalībnieks Arvis Liepiņš, kurš savās pirmajās kamanu suņu sporta sacensībās nodemonstrēja gan slēpošanas prasmi, gan arī spēju sadarboties ar suni un izcīnīja pirmo vietu skijoringā ar suni "Open" klasē. Trijniekā iekļuva arī Artis Kaprāns, kurš Liepiņam gan zaudēja daudz – gandrīz astoņas ar pusi minūtes.

Par spīti vairāku titulētu Latvijas sportistu prombūtnei (piemēram, Mārtiņš Kristons, Ilze Dombrovska), Latvijas pārstāvji ieguva vēl vairākas godalgotās vietas. Sarmīte Linde nopelnīja otro vietu četru suņu kamanās "Open" klasē, dāmām skijoringā otro vietu ieguva Liesma Sakoviča, kuras vīrs Zigurds bija otrais skijoringā "Open" klasē veterāniem, bet Didzis Krūmiņš ierindojās tieši aiz Zigurda trešajā vietā.

Papildus pamatsacensībām gan pašiem sportistiem, gana arī skatītājiem tika noorganizētas papildu sacensības – sestdien stafete ar biatlona elementiem, bet svētdien norisinājās minipūlings, kur suņi uz ātrumu vilka noteiktu smagumu kamanās 100 metru sprintā.