Drukāt šo lapu
04.03.2018 22:12

Ulbrokas florbolisti turpinās, Ķekavas un Saulkrastu klubiem sezona galā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas florbolisti turpinās, Ķekavas un Saulkrastu klubiem sezona galā Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola čempionātā cīņu par medaļām virslīgā un pirmajā līgā no Pierīgas vīru klubiem turpina vairs tikai Ulbrokas komanda. Nedēļas nogalē ceturtdaļfināla sērijās zaudēja Ķekavas un Saulkrastu/Ādažu/Carnikavas florbolisti.

Pēc pārliecinošām uzvarām pirmajās divās spēlēs (8:2, 9:1) "Betsafe"/Ulbrokas florbolistiem nākamajās divās ceturtdaļfināla spēlēs izbraukumā pret Talsu novada sporta skolas/"Krauzers" komandu it kā varēja prognozēt vēl divas uzvaras. Trešajā spēlē viesi tiešām pirmie izvirzījās vadībā, taču turpinājumā talsenieki pārņēma iniciatīvu, otrajā trešdaļā vien guva sešus vārtus un guva pārliecinošu uzvaru 8:2.

Svētdien ceturtā spēle aizritēja daudz līdzīgākā cīņā nekā pirmās trīs. Talsu florbolisti pirmajā periodā ieguva divu vārtu pārsvaru (2:0, 3:1), taču otrajā trešdaļā Ulbrokas komanda atspēlējās, ar diviem precīziem metieniem trešajā periodā nodrošināja uzvaru 6:4 (divus vārtus guva Juris Gribusts) un ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām panāca rezultātu 3:1. Piektā spēle paredzēta 10. martā Ulbrokā.

"Ķekavas" un "Valmieras" florbola klubu divcīņā pusfinālistu noskaidrošanai pietika ar četrām spēlēm – lai arī visos mačos cīņa bija gluži sīva, galotnēs allaž pārāki izrādījās valmierieši. Izņēmums bija sestdienas trešā spēle, kad jau otrās trešdaļas sākumā mājinieki Valmieras florbolisti bija panākuši 7:1 pārsvaru. Ķekavieši starpību samazināja līdz trim precīziem metieniem (6:9, 7:10), taču beigās zaudēja 7:11 (Kristapam Laugulim 2+0, Matīsam Jansonam 1+2).

Līdzīgi aizritēja arī ceturtā spēle svētdien, kad četru vārtu deficītu "Ķekava" samazināja līdz diviem, tomēr arī šoreiz bija spiesta piekāpties – 5:7 spēlē (Edžum Bunkam 2+0) un 0:4 sērijā.

Sezona galā arī florbola klubam "SĀC" (Saulkrasti/Ādaži/Carnikava). Latvijas pirmās līgas ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē svētdien Saulkrastos mājinieki pirmo un, kā izrādījās, vienīgo golu iemeta sešarpus minūtes līdz pamatlaika beigām, bet viņu vārtos bumbiņa bija ielidojusi jau piecas reizes – 1:5 un sērijā līdz trim uzvarām zaudējums 1:3.

Dāmu virslīgas čempionāta pēdējā kārtā "Ķekavas Bulldogs" ar 3:8 zaudēja "NND Rīga" komandai. Šī spēle bija iezīmīga ar to, ka savā starpā tikās komandas, kas sacentīsies pusfināla sērijā līdz trim uzvarām – rīdzinieces noslēguma tabulā ieņem otro vietu un ķekavietes trešo.

Otrajā pusfinālā tiksies Kocēnu "Rubene" un FK "Ķekava" florbolistes, pirmās spēles paredzētas 10. martā.