Drukāt šo lapu
26.02.2018 12:53

Latvijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā sekmīgākie Gedras, Bondare un Zvejnieks

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Liene Bondare Liene Bondare E.Lukšo, www.ski.lv

Siguldas Pilsētas trasē aizvadītas Latvijas kausa izcīņas posma sacensības kalnu slēpošanā. Sestdien labākie tika noskaidroti divās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) slaloma sacensībās, bet svētdien – milzu slalomā.

Sestdien pirmajās slaloma sacensībās trešo uzvaru divu dienu laikā svinēja Žaks Gedra, kurš piektdien bija labākais divās junioru sacensībās. Divu braucienu summā viņš par 0,10 sekundēm apsteidza mārupieti Miku Zvejnieku, bet trešo vietu ieņēma lietuvietis Roks Zaveks, liecina Latvijas Slēpošanas federācijas informācija. Otrajās sacensībām Mikam izdevās revanšēties un summā apsteigt Gedru par 0,24 sekundēm. Trešais atkal bija Zavecks.

Pirmajās sacensībās dāmām Liene Bondare nosargāja pirmajā trasē iegūto pārsvaru un par 0,62 sekundēm apsteidza divu piektdienas sacensību uzvarētāju Žaneti Gedru. Toties otrajās slaloma sacensībās labākā atkal bija Žanete, no kuras Liene atpalika par 0,37 sekundēm. Trešo vietu abas reizes ieņēma Betija Burkovska.

Svētdien, spītējot pamatīgam aukstumam, kalnu slēpotāji turpināja cīņas milzu slaloma trasēs. Vīriem galvenā intriga atkal bija Žaka Gedras un Mika Zvejnieka duelis – sīvā cīņā divu braucienu summā par nieka 0,03 sekundēm ātrāks izrādījās Gedra. Trešo vietu ieņēma Mika un olimpieša Kristapa Zvejnieka jaunākais brālis Dāvis.

Vēl mazāka starpība – sekundes divas simtdaļas – otrā brauciena finišā šķīra abas labākās kalnu slēpotājas. Otrajā maķenīt ātrāka bija Žanete Gedra, tomēr labāks pirmais brauciens summā uzvaru nodrošināja Lienei Bondarei. Trešā atkal bija Betija Burkovska.

Jau šīs nedēļas nogalē Siguldā risināsies tradicionālais "Siguldas kauss" snovbordā un kalnu slēpošanā, kā arī Baltijas kausa izcīņas otrais posms kalnu slēpošanā.


Iepriekš:

Gedru ģimenei četras uzvaras kalnu slēpošanas Latvijas kausa otrā posma pirmajā dienā Siguldā