Drukāt šo lapu
18.02.2018 18:08

Babītes volejbolistes un Stopiņu handbolistes pamatturnīros nodrošina pirmo vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes un Stopiņu handbolistes pamatturnīros nodrošina pirmo vietu Sandra Škutāne, LHF

Gūstot kārtējās uzvaras nedēļas nogales spēlēs, Stopiņu novada handbola komanda garantējusi sev pirmo vietu Latvijas virslīgas čempionāta pamatturnīrā, bet sporta kluba "Babīte" volejbolistes – Nacionālās līgas regulārajā sezonā.

SK "Babīte" dāmu volejbola komanda pamatturnīru pabeidza ar pārliecinošu uzvaru 3:0 (14, 11, 22) pār Liepājas sporta spēļu skolas vienību. 20 spēlēs Babītes volejbolistes guva 18 panākumus, ar 51 punktu finišēja pirmajā vietā un ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar astotās vietas ieguvējām Latvijas Lauksaimniecības universitātes spēlētājām.

Mārupes sporta centra volejbolistes svētdien aizvadīja pēdējās divas spēles – vispirms ar 3:0 (14, 10, 17) pieveica liepājnieces, bet pēc tam ar 0:3 (-17, -21, -22) piekāpās Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknēm. Tieši ar MSĢ komandu mārupietes tiksies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā – abas komandas ar 13 uzvarām un 40 punktiem noslēguma tabulā ieņēma 4.-5. vietu.


Latvijas dāmu handbola čempionāta regulārajā sezonā vel atlicis aizvadīt divas kārtas, bet jau tagad pirmo vietu un automātisko ceļazīmi uz pusfinālu garantējušas pašreizējās čempiones Stopiņu NHK handbolistes.

Piektdien viņas pārliecinoši ar 40:27 pieveica Latvijas jaunatnes izlasi jeb "Lat2002/Dobele" (rezultatīvākās bija Daina Sergejeva 12, Lana Nikolajeva 6, Elza Seržante 6), bet svētdien savās mājās trešo reizi sezonā pārspēja Salaspils sporta skolas komandu 29:27. Izšķirošo pārsvaru laukuma saimnieces ieguva jau pirmā puslaika vidū ar 8:1 izrāvienu, un tikai pēdējās desmit minūtēs salaspilietēm izdevās starpību būtiski samazināt. Uzvarētājām Elza Seržante iemeta astoņus, Annija Ozoliņa un Lana Nikolajeva pa sešiem vārtiem, Salaspils komandā rezultatīvākās bija Renāte Salmane (10), Agrita Bērtiņa (6) un Inese Umjarova (5).

Turnīra tabulā Stopiņu NHK ir 27 punkti un atlikušas divas spēles, bet tuvākajām sekotajām no Ludzas sporta kluba "Latgols" – 23 punkti un tikai viena spēle. Salaspils sporta skola ar 16 punktiem ieņem piekto vietu. Jāatgādina, ka pirmo divu vietu ieguvējas uzreiz kvalificējas pusfinālam, bet 3.-6. vietu ieguvējas savā starpā cīnīsies vēl par divām vietām labāko četriniekā.

Svētdien spēli Latvijas pirmajā līgā aizvadīja arī Ulbrokas sporta kluba vīru komanda, piedzīvojot sagrāvi 15:46 pret "Celtnieks Rīga-2" vienību. Tabulā ulbrokieši ir septītajā vietā (4 punkti 10 spēlēs), vienu pozīciju augstāk ir "Salaspils/Mērnieks ZM" handbolisti (6 p.).