Drukāt šo lapu
14.02.2018 11:55

Siguldas jaunajiem vieglatlētiem trīs medaļas Latvijas čempionātā telpās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas jaunajiem vieglatlētiem trīs medaļas Latvijas čempionātā telpās Romualds Vambuts, LVS

Rīgas Sporta manēžā aizvadīts Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās jaunākajā U-14 vecuma grupā zēniem un meitenēm. Trīs godalgas sacensībās nopelnīja Siguldas sporta skolas audzēkņi.

Pirms Latvijas čempionāta notika atlases sacensības četrās zonās – Rīgā, Kuldīgā, Jēkabpilī un Limbažos. Tiesības startēt Latvijas čempionātā ieguva katras disciplīnas pirmo piecu vietu ieguvēji, kā arī 4-6 labākie pēc rezultāta katrā disciplīnā.

Par divkārtējo Latvijas čempionu, sasniedzot personiskos rekordus, kļuva Siguldas sporta skolas pārstāvis Artis Podziņš. 300 metru skrējienā viņš uzvarēja ar rezultātu 43,27 sekundes, bet 60 metru sprinta finālā finišēja pirmais pēc 8,10 sekundēm. 60 metru finālā startēja arī Kurts Balcevičs no Ķekavas novada sporta skolas un ierindojās astotajā vietā (8,60 s).

60 metru barjerskrējienā sudraba medaļu izcīnīja vēl viens siguldietis Emīls Bangevics (9,74 s), bet septītais finišēja cits Siguldas sporta skolas audzēknis Renārs Jumiķis. Vēl siguldiešiem ceturto vietu 1000 metru skrējienā ieguva Gustavs Auziņš (3:18,81) un astoto vietu 60 metru barjerskrējienā Marta Klinsone (10,28 s).

Starp labākajiem Latvijas U-14 čempionātā ierindojās vēl vairākas Pierīgas novadu jaunās vieglatlētes. Marta Čunčule no Olaines vieglatlētikas kluba ieņēma piekto vietu augstlēkšanā (1,45 m), Arina Seļiverstova no Mārupes sporta centra – sesto vietu 60 metru skrējienā (8,64 s), bet Anastasija Goļcova no Salaspils sporta skolas – sesto vietu lodes grūšanā (10,61 m).

Šīs nedēļas nogalē Kuldīgā notiks Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās.