Drukāt šo lapu
13.05.2016 10:12

Boksa cīņa Mairis Briedis pret Olanrevadžu Durodolu – jau sestdien

Autors  Marta Dzintare
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Boksa cīņa Mairis Briedis pret Olanrevadžu Durodolu – jau sestdien no Maira Brieža Twitter konta

14. maija vakarā "Arēnā Rīga" notiks ilgi gaidītā Latvijas labākā boksera Maira Brieža cīņa pret nigērieti Olanrevadžu Durodolu. Par spīti dažādiem šķēršļiem mačs notiks, un uzvaras gadījumā Briedis kļūs par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC (World Boxing Council) versijā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Kā zināms, sākumā tam pretojās Latvijas Boksa Federācija (LBF), kas vēlējās, lai cīņa notiktu ar viņu sankciju, pretējā gadījumā draudot ar cīņas rezultāta starptautisku neatzīšanu. Brieža komanda pārmeta LBF reiderismu, un tika dibināta jauna organizācija – Latvijas Profesionālā boksa komisija, kas būs tiesīga arī turpmāk izsniegt Briedim licenci.


"Jaundibinātās asociācijas mērķis ir ilgtermiņā attīstīt profesionālo boksu, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos un nebūtu jādod daļa no ienākumiem cilvēkiem, kas nekad nav palīdzējuši," skaidroja Brieža pārstāvji. Atbalstu jaundibinātajai organizācijai pauda arī virkne valsts augstāko amatpersonu, tai skaitā Saeimas priekšsēdētāja un valsts prezidents.

"Ja šajā procesā nebūtu iejaukušies politiķi un rakstījuši savas atbalsta vēstules, maz ticams, ka situācija, kas valda Latvijas boksa virtuvē, tik ātri tiktu atrisināta. Politiķu atbalsts ļāva piepildīt daudzu Latvijas sporta cienītāju sapni – Latvijā notiks pasaules mēroga boksa cīņa, kurā galvenajā lomā būs pašmāju sporta zvaigzne Mairis Briedis. Tie būs svētki visai latviešu tautai," norāda Latvijas Profesionālā boksa komisijas prezidents Guntars Varnelis.

Pēc viņa vārdiem, šis būs vērienīgākais boksa pasākums Latvijas cīņas sporta vēsturē, kuru caur TV ekrāniem noraudzīsies miljoniem skatītāju visā pasaulē. Līdz šim nevienam no mūsu valsts bokseriem nebija izdevies reitingā izsities starp pasaules Top 5 spēcīgākajiem bokseriem un nopelnīt tiesības uz cīņu par vienu no četru prestižāko boksa organizāciju čempiona jostām.

Tikt līdz pretendenta statusam daudziem bokseriem prasījis vismaz desmit gadu, taču, ja Mairis uzvarēs šajā cīņā, viņš šo ceļu būs izgājis septiņu gadu laikā. Brieža tuvākie mērķi skaidri – vispirms 14. maijā "Arēnā Rīga" jāuzvar nigērietis Durodola, bet pēc tam jāuzveic Ilungas Makabu (Kongo) – Tonija Beljū (Lielbritānija) pāra uzvarētājs un jākļūst par jauno WBC pasaules čempionu boksā pirmajā smagajā svarā.

Pats Mairis Briedis uz jautājumu par sajūtām pirms mača atbildēja: "Jūtos optimistiski. Man tā patiešām ir liela cīņa, jūtu lielu atbildību. Arī treniņprocess tagad ir nopietnāks. Individuāli strādājam ar treneriem, arī sparinga partneri man ir nopietnākie, kādi man jebkad ir bijuši. Viss ir noorganizēts tā, lai treniņu process paietu sekmīgi, produktīvi un mēs būtu maksimāli gatavi cīņai 14. maijā."

Sestdienas pasākums, kas jau nodēvēts par gadsimta cīņu, nav tikai sports vien. Gaidāmās cīņas noskaņās sociālajos tīklos daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki pauduši atbalstu Briedim ar saukli "Latvieši – stipra tauta", kas redzams gan uz informatīvajiem plakātiem, gan dzirdams audioreklāmās.

Brieža Twitter kontā lasāms: "Vienmēr esmu vēlējies parādīt pasaulei, ka latvieši ir stipra tauta un mēs varam būt lepni par sevi. Pievienojies man!" Tādējādi Brieža cīņas ne tikai popularizē boksu kā sporta veidu, bet arī ceļ tautas pašapziņu. Mairis Briedis ne reizi vien izteicies, ka vēlas būt labākais pasaulē tajā, ko dara. Tādēļ jācer, ka viņš ar savu mērķtiecību un neatlaidību kalpos par paraugu arī citiem latviešiem ceļā uz savu mērķu sasniegšanu.