Drukāt šo lapu
25.04.2012 22:53

Ķekavas florbolisti – Latvijas vicečempioni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kauss "Ķekavas" kapteiņa Gunāra Klēģera rokās Kauss "Ķekavas" kapteiņa Gunāra Klēģera rokās www.floorball.lv

Latvijas čempionāta fināla izšķirošajā septītajā spēlē kluba "Ķekava" florbolisti pagarinājumā piekāpās "Lielvārdei" 4:5, zaudēja sērijā 3:4 un kļuva par sudraba medaļu laureātiem.

Septītais mačs Vidzemes olimpiskajā centrā Valmierā no sākuma līdz pašām beigām aizritēja nokaitētā un nervozā atmosfērā, ko sekmēja abu komandu līdzjutēju daudzsbalsīgais un skaļais atbalsts.

Tāpat kā lielajā vairumā līdzšinējo finālsērijas spēļu, starta drudzi labāk pārvarēja Lielvārdes florbolisti, kuri 16. minūtē bija panākuši jau 3:0 savā labā. Līdz pārtraukumam Gintam Klēģeram vienus vārtus gan izdevās atgūt, taču otrajā trešdaļā lielvārdieši atjaunoja triju vārtu pārsvaru.

Fināla sērijā "Ķekavai" divas reizes jau bija izdevies mača gaitā atspēlēt triju vārtu deficītu un izcīnīt uzvaru papildlaikā. Tas gandrīz izdevās arī šoreiz.

Toms Mežotnis 46. minūtē realizēja skaitlisko vairākumu, četras minūtes līdz pamatlaika beigām Gints Klēģers guva savus otros vārtus spēlē, bet 34 sekundes līdz finālsirēnai viņš ar tālu metienu vēlreiz raidīja bumbiņu pretinieku vārtos – 4:4!

Ķekavas florbolisti šķita nokļuvuši uz emocionālā viļņa un pagarinājuma sākumā izveidoja divas labas vārtu gūšanas iespējas. Tomēr piektajā minūtē pretuzbrukumā ielaida "zelta vārtus" – 4:5.

Ķekavas vīriešu florbola komanda ir pieckārtējā Latvijas čempionvienība, taču medaļas pēdējo reizi bija izcīnījusi 2006. gadā (toreiz – bronzas). Savukārt Lielvārdes klubam šis ir pirmais Latvijas čempionu tituls.

Vēl ne reizi līdz šim Latvijas florbola čempionāta finālsērijā septiņas spēles nebija aizvadītas. Šīs sezonas fināla pirmajā cīņā pārliecinoši pārāki bija par favorītiem uzskatītie "Lielvārdes" florbolisti (12:5), divās nākamajās papildlaikā uzvarēja "Ķekava" (4:3 un 5:4), tad divreiz pēc kārtas atkal vinnēja sāncenši (6:3 un 6:4), bet sestajā pārliecinošu uzvaru 10:3 guva ķekavieši, panākot izlīdzinājumu sērijā 3:3.