Drukāt šo lapu
26.02.2014 09:42

Sigulda naudas balvām olimpiešiem atvēlēs vairāk par 23 000 eiro

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada pašvaldības naudas balvas pienākas arī Martinam un Tomasam Dukuriem Siguldas novada pašvaldības naudas balvas pienākas arī Martinam un Tomasam Dukuriem Krišjānis Grantiņš

Rēķinot no Soču ziemas olimpiskajām spēlēm pārvestās medaļas, uz 4,5 tūkstošiem siguldiešu izcīnīta viena olimpiskā godalga.

Siguldas novada pašvaldība, godinot siguldiešus, kuri ieguvuši olimpiskās godalgas un apliecinājuši Siguldu kā ziemas sporta veidu galvaspilsētu XXII ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, paredzējusi vairāk nekā 23 tūkstošus eiro naudas balvām novada sportistiem un viņu treneriem, informēja novada pašvaldība sabiedrisko attiecību pārvaldē. Pašvaldības naudas balva ir gan kā pateicība sportistiem un treneriem par ieguldīto darbu, gan kā ieguldījums turpmākajai sportistu karjeras attīstībai un Siguldas vārda popularizēšanai.

Saskaņā ar pašvaldības nolikumu naudas balvas saņems novada sportisti, kuri Sočos sasniedza rezultātus, kas ļauj ierindoties līdz 10. vietai. Latvijai sudraba medaļu izcīnīja siguldietis Martins Dukurs skeletonā un Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža, kuras stūmējs ir siguldietis Jānis Strenga. Divas bronzas godalgas tika izcīnītas kamaniņu braukšanā – medaļas pārveda siguldieši Andris un Juris Šici, kuri bronzu izcīnīja divnieku sacensībās un arī komandu stafetē.

Labāko desmitniekā tika arī siguldietis skeletonists Tomass Dukurs, kurš izcīnīja 4. vietu. Naudas balvas pienāksies arī izcilus rezultātus sasniegušo sportistu treneriem. Arī citu siguldiešu panākumi ir vērā ņemami, jo dažiem šīs spēles bija pirmā iespēja gūt pieredzi turpmākajiem darbiem un sasniegumiem.

"Sigulda ir vieta, kur tiek kaldinātas Latvijai ziemas olimpiskās medaļas. Tas, ka mums, siguldiešiem, plānos ir atkal jauni izaicinājumi un paveicamie darbi, noteikti dod ticību Latvijai jaunām uzvarām un sasniegumiem," par "Latvijas olimpisko medaļu kaltuves" plāniem saka Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Kā zināms, Latvijas olimpieši no Sočiem mājup pārveda 11 medaļas. Visas iegūtas, pateicoties tiem ziemas sporta veidiem, kas tiek attīstīti bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda".