12.08.2018 12:45

Aptauja Garkalnē. Vai esat jutuši kādus uzlabojumus veselības nozarē šā gada laikā?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Garkalnē. Vai esat jutuši kādus uzlabojumus veselības nozarē šā gada laikā? Liene Ozola un arhīvs

Veselības aizsardzība ir nozare, kura šogad saņēmusi vislielāko budžeta dotācijas pieaugumu – papildus vairāk nekā 200 miljonus eiro, kopā saņemot vairāk nekā miljardu eiro. Nākamajam gadam "dakteru ministrija" pieprasījusi papildus vēl 439 miljonus.

Maz ticams, ka visu arī dabūs, tomēr prioritāras nozares statuss ļauj cerēt uz labu papildinājumu un tālāk – uz nozares budžeta gandrīz vai dubultošanu dažu gadu laikā. Likumsakarīgs ir sabiedrībai aktuāls jautājums par to, vai budžeta pieaugums atbalsojas arī pakalpojumu kvalitātes un pieejamības uzlabojumā.

Inga, pašnodarbinātā
Mums ir bērns invalīds, un varu teikt, ka uzlabojumu nav nekādu. Joprojām, lai bērns no DEĀK saņemtu invaliditātes apliecinājumu, ir speciālistu apmeklējumi, piemēram, pie klīniskā psihologa, par kuriem mums jāmaksā, turklāt invaliditāti piešķir tikai uz diviem gadiem, tā ka mums to nākas darīt regulāri.
Vilnis, pensionārs
Jā, esmu jutis. Šogad biju uz operāciju, un tā tika veikta tieši laikā, kad man veselības stāvokļa dēļ to vajadzēja. Ārstējošā ārste man pati atgādināja, ka rinda pienākusi. Uzskatu, ka ļoti daudz kas ir atkarīgs no mediķu cilvēciskas ieinteresētības.
Aļona, loģistikas speciāliste
Es nevaru atbildēt, jo uz poliklīniku vispār neeju. Ja man ir veselības problēmas, eju tikai pie privātiem ārstiem. Savulaik esmu mēģinājusi izmantot valsts apmaksātos pakalpojumus, taču saskaņot speciālistu apmeklējuma laikus – tas bija neiespējami, tāpēc tagad to vairs neesmu darījusi.
Anfisa, apkopēja skolā
Man kādreiz bija veselības apdrošināšanas polise, tāpēc nevaru salīdzināt. Ļoti gribētos, lai rindas pie ārstiem kļūtu īsākas, taču nedomāju, ka finansējuma pieaugums nozarē spēs būtiski mainīt situāciju.