Drukāt šo lapu
27.07.2013 12:27

Gaisa kuģu ārstu ikdiena: citreiz slimība jāzīmē uz lapiņas

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Mūsu ikdiena ir neprognozējama. Diennaktī pie mums vēršas aptuveni 10 pacienti, bet to skaits ir ļoti mainīgs – viena diena var būt mierīga, taču otrā pie durvīm zvana ik 10 minūtes. To nevar paredzēt," stāsta Ē. Didrihsons. "Mūsu ikdiena ir neprognozējama. Diennaktī pie mums vēršas aptuveni 10 pacienti, bet to skaits ir ļoti mainīgs – viena diena var būt mierīga, taču otrā pie durvīm zvana ik 10 minūtes. To nevar paredzēt," stāsta Ē. Didrihsons. Krišjānis Grantiņš

"Bijuši gadījumi, kad cilvēkam sākusies histērija pirms lidojuma, tad mēs izvērtējam situāciju, vai cilvēks lidojumu var turpināt vai labāk tomēr braukt ar vilcienu,"

tā par neparastākajiem gadījumiem mediķu ikdienā stāsta Mārupes novadā esošās "Starptautiskās lidostas Rīga" SIA "Medicīnas sabiedrības "ARS"" Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) nodaļas vadītājs Ēriks Didrihsons (32).


1. Kāda ir lidostas mediķu darba specifika?

– Atšķirībā no NMP ārstiem, mūsu mediķi gan ārstē pacientus, gan paši brauc pie ātrās palīdzības stūres, ja nepieciešams braukt uz izsaukumu lidostas teritorijā, tāpēc visiem mūsu darbiniekiem ir jābūt B kategorijas autovadītāja apliecībai un pieredzei braukšanā. Lai nav tā, ka, ieraugot kaut ko briesmīgu, aizver acis un brauc tālāk. Sadursme ar gaisa kuģi nav pieļaujama.

2. Kādos gadījumos cilvēki visbiežāk sauc lidostas mediķus palīgā?
– Sākot ar galvas sāpēm līdz dažādām mazākām un lielākām traumām, dažādi sasitumi. Šeit varam sniegt gan neatliekamo medicīnisko palīdzību, gan ambulatoro palīdzību, pārsiet brūces. Taču, ja brūce ir jāšuj un jāveic vakcīna pret stinguma krampjiem, pacients ir jāved uz stacionāru, jo to mēs šeit nedrīkstam darīt.

3. Atklājiet labāko recepti pret bailēm no lidošanas.
– Pārvarēt bailes. Te varētu palīdzēt arī vieglas nomierinošās tabletes. Taču noteikti nevajadzētu piedzerties. Pilnu kā tramvaju neviens jūs lidmašīnā neielaidīs (smejas). Un noteikti pirms reisa nevajadzētu internetā lasīt visādas muļķības par negadījumiem lidojuma laikā vai ziņas par gaisa kuģu avārijām.

4. Vai esat saskārušies arī ar eksotiskām slimībām?
– Paldies Dievam, ne ar vienu eksotisko slimību, piemēram, dzelteno drudzi un vēl visādiem debesu brīnumiem, kas parasti klasificējamas kā sevišķi bīstamas slimības, vēl neesam saskārušies. Tad lidostas medpunkts būtu jāslēdz ciet.

5. Ne vienmēr tūristi pārvalda svešvalodas. Kā rīkojaties gadījumos, kad runājot saprasties nav iespējams?

– Mēģinām atrast kādu, kas ar pacientu tomēr var komunicēt. Lielākoties pacienti gan zina vismaz pāris vārdu, lai varam saprasties. Taču, ja tomēr ne, mēģinām izmantot terminus latīņu valodā vai zīmējam uz lapas zīmējumus kā alu cilvēkiem.

Mums bija gadījums, kad kāds pilsonis no Āfrikas valsts runāja tikai savas valsts valodā. Ārsts kādu laiku pavadīja kopā ar pacientu, norādot uz dažādām ķermeņa vietām un mēģinot uzminēt, kas sāp, zīmēja zīmējumus, un beigās saprasties izdevās. Tā nebija nopietna saslimšana. Kolēģi, kas šeit strādā ilgāk, jau ir apguvuši vairākas valodas, piemēram, norvēģu. Katras svešvalodas zināšanas ir bonuss.

6. Vai praksē bijuši gadījumi, kad no ceļotāja organisma jāvelk ārā nelegālas vielas (piemēram, narkotikas, kas norītas)?
– Šādos gadījumos pasažierus sūta uz stacionāru, kur tiek veikti izmeklējumi – rentgena izmeklēšana. Ja ir aizdomas, varam apskatīt, bet šeit narkotikas no organisma nevilksim ārā. No sākuma tas ir jāpierāda.

7. Vai gadās ārstēt arī mājās palicējus un ceļotāju pavadītājus?
– Protams. Cits ir pavadījis tuviniekus un paklupis, citam iesāpējies vēders. Kādam visu dienu sāp galva un, ieraudzījis norādi uz medpunktu, atnāk pēc kādas tabletes. Reizēm palīdz aprunāšanās, taču citreiz medikamenti tomēr ir vajadzīgi.

8. Vai jūs rūpējaties arī par lidostas personāla veselību?
– Jā, apkalpojam visus, arī stjuartus, pilotus, apsargus – visus, kas strādā šajā teritorijā. Citreiz pavārs, griežot desu, sagriež pirkstu. Palīdzam, ja, piemēram, pilots sasit galvu, ir saaukstējies. Ja nepieciešama palīdzība, darbinieks vēršas pie mums vai izsauc uz lidmašīnu, varam izrakstīt arī kādu recepti. Tomēr šādi gadījumi nav bieži. Darbinieki ir izturīgi.

9. Nereti ir saslimšanas, kad pacients jāpārved no Latvijas stacionāra uz ārvalstu medicīnas iestādi. Vai šādos gadījumos iesaistās arī lidostas medpunkta ārsti?
– Iesaistāmies divējādi. Pirmkārt, mūsu kompānija nodarbojas ar starptautiskām pacientu pārvešanām. Otrkārt – ja pacients jāpārved no Latvijas uz kādu citu valsti, mūsu mediķi sadarbojas ar NMP dienestu, palīdzot pārvešanas procesā: sagaida un kopā ar drošības dienestu palīdz pacientu nogādāt līdz lidmašīnai, kur to sagaida mediķis, kas pavada pacientu arī lidojuma laikā.

10. Pastāstiet kādu spilgtu atgadījumu no jūsu ārsta prakses lidostā.
– Reizi divos gados mums šeit notiek grandiozas un ļoti iespaidīgas Vislatvijas mācības, kur iesaistās ne vien mediķi, bet arī dažādi drošības un glābēju dienesti. Tie vienmēr ir ļoti spilgti iespaidi. Atkārtojam katastrofu menedžmentu, kā rīkoties situācijās, kad ir vairāki cietušie.

Tāpat reizēm ir jāsniedz medicīniskā palīdzība psihiski slimiem cilvēkiem, kā, piemēram, pirms pāris dienām kādam pasažierim no Sanktpēterburgas – tas vienmēr ir spilgti un prātā paliekoši.

Iepriekš:
Kardioloģe: Ar enerģijas dzērienu sirdi nepiemānīsi