Drukāt šo lapu
03.06.2013 22:14

Salaspilī, iespējams, pirktas balsis vai bijusi nolaidība no vēlēšanu komisijas puses

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiek pieļauts, ka vēlēšanu iecirkņa komisija varētu nebūt apzīmogojusi šīs aploksnes, taču komisijas darbinieki savu vainu noliedz. Turklāt, ja 50 cilvēkiem būtu izsniegtas šādas aploksnes, kādam no vēlētājiem vajadzēja pamanīt zīmoga trūkumu, uzskata CVK, šī iemesla dēļ šādu iespēju nodēvējot par maz iespējamu.  Otra iespēja paredz, ka tas varētu būt balsu pirkšanas gadījums, kad kāds šīs aploksnes vairākiem vēlētājiem ir iedevis pirms viņu ienākšanas iecirknī. Tajā pašā laikā nevar izslēgt, ka tas ir huligānisms. Tiek pieļauts, ka vēlēšanu iecirkņa komisija varētu nebūt apzīmogojusi šīs aploksnes, taču komisijas darbinieki savu vainu noliedz. Turklāt, ja 50 cilvēkiem būtu izsniegtas šādas aploksnes, kādam no vēlētājiem vajadzēja pamanīt zīmoga trūkumu, uzskata CVK, šī iemesla dēļ šādu iespēju nodēvējot par maz iespējamu. Otra iespēja paredz, ka tas varētu būt balsu pirkšanas gadījums, kad kāds šīs aploksnes vairākiem vēlētājiem ir iedevis pirms viņu ienākšanas iecirknī. Tajā pašā laikā nevar izslēgt, ka tas ir huligānisms. Krišjānis Grantiņš

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) saņēmusi iesniegumu par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē, kurā norādīts, ka vēlēšanu iecirknī Salaspilī balsošanas kastē ir tikušas atrastas 50 neapzīmogotas aploksnes.

Par to informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa, vēsta aģentūra LETA. "Reģionu alianses" pārstāvis informējis, ka šāda situācija konstatēta 766. vēlēšanu iecirknī Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā Salaspilī. Vēlēšanu komisija rīkojās atbilstoši noteikumiem un šo aplokšņu saturu neizmantoja vēlēšanu rezultātu noteikšanai, norādīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja.

Bērziņa sacīja, ka pastāv divi iespējamākie situācijas skaidrojumi - tiek pieļauts, ka vēlēšanu iecirkņa komisija varētu nebūt apzīmogojusi šīs aploksnes, taču komisijas darbinieki savu vainu noliedz. Turklāt, ja 50 cilvēkiem būtu izsniegtas šādas aploksnes, kādam no vēlētājiem vajadzēja pamanīt zīmoga trūkumu, uzskata CVK, šī iemesla dēļ šādu iespēju nodēvējot par maz iespējamu.

Otra iespēja paredz, ka tas varētu būt balsu pirkšanas gadījums, kad kāds šīs aploksnes vairākiem vēlētājiem ir iedevis pirms viņu ienākšanas iecirknī. Tajā pašā laikā nevar izslēgt, ka tas ir huligānisms, norādīja CVK pārstāve.

CVK nolēmusi par šo gadījumu vērsties policijā un ieteikusi tāpat rīkoties vēlēšanu iecirkņa komisijai. Portāls "Diena.lv" raksta, ka lai arī kļuvis zināms, ka balsošanas kastē ir atrastas 50 neapzīmogotas aploksnes, vietējā vēlēšanu komisija vēlēšanu rezultātus plānojusi apstiprināt.

Salaspils novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Silvija Zālīte sacīja, ka ir aizdomas par to, ka ir notikusi provokācija ar mēģinājumu viltot vēlēšanu rezultātus. Par šo gadījumu informēta CVK, kas šodien sēdē pieņēmusi lēmumu vēlēšanu materiālus saglabāt iesaiņotā veidā un lietu par neapzīmogotajām aploksnēm nodot izskatīšanai Drošības policijai, stāstīja Zālīte.