Drukāt šo lapu
16.08.2018 16:15

Mežā vai ezerā, laivā vai uz divriteņa. Ieteikumi nedēļas nogalei Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mežā vai ezerā, laivā vai uz divriteņa. Ieteikumi nedēļas nogalei Pierīgā publicitātes

Laikā, kad saules parādīšanās pie debesīm jau atkal rada prieku, nevis uztraukumus, pats labākais laiks baudīt pasākumus brīvā dabā. Ar Rīgas svētkiem šajā nedēļas nogalē Pierīgā mēģinās sacensties ezera diena Ulbrokā, Mores svētki Siguldas novadā, klusuma pārgājiens Carnikavā, muzikāls pikniks Ikšķilē, velo svētki Olainē un citi pasākumi.

Ulbrokas ezera diena
17. augustā Stopiņu novadā norisināsies Ulbrokas ezera dienas pasākumi. No plkst. 17.00 SUP dēļi, ūdens bumbas, putu balle un "Reāls piedzīvojums" ūdens stafetes. Plkst. 19.00 PET pudeļu laivu regate. Plkst. 21.00 vakara koncerts "Vasaras melodiju krāsainajā virpulī" – piedalās pūtēju orķestris "Zelmeri PRO".

Mores svētki Siguldas novadā
No 16. līdz 18. augustam Siguldas novada jau piekto gadu augustā ar moto "Dzīve kā karuselī!" tiks svinēti Mores svētki. Piektdien dažādu aktivitāšu programma plkst. 18.00 sāksies ar futbola sacensībām. 17. augustā plkst. 19.00 notiks svētku gājiens, plkst. 19.30 svētku atklāšana pie Mores pagasta tautas nama, plkst. 20.00 Cēsu teātra dziesmu spēle "Mucenieks un Muceniece" pēc Ādolfa Alunāna lugas motīviem, kā arī Mores zoles čempiona kauss. Vakarā brīvdabas kino nakts – animācijas filmu programma bērniem (21.30), latviešu komēdija "Blēži" (22.30) un filma "Nameja gredzens" (00.00).
18.augustā plkst. 10.00 pludmales volejbola sacensības, 11.00 lauku labumu tirdziņš un amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi, 11.30 Mores Mednieku biedrības aktivitātes, radošās darbnīcas un aktivitātes bērniem, kā arī konkursi kopā ar jauniešu iniciatīvu centru "Mērķis", par muzikālo pavadījumu rūpēsies dīdžejs Edgars un grupa "Neon Saturdays". Svētku noslēgumā plkst. 20.00 pie Mores pagasta tautas nama notiks koncerts "Dziesma manai paaudzei", ko vadīs aktieris Mārtiņš Egliens. 22.00 zaļumballe kopā ar grupu "Kārklu blūzs". Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Muzikālais pikniks Zilajos kalnos
17. augustā plkst. 19.00 Zilajos kalnos Ikšķiles novadā, pie Dubkalnu ūdenskrātuves stāvkrasta, mierīga kamermūzika vasaras pilnbriedā – mirklis apstāties mežaino pauguru ielokā un ieklausīties mūzikas un vasaras skaņu plūdumā. Ar mūzikas skaņām mūs priecēs soliste Marlēna Keine un Pārdaugavas kamermūziķi – Ulanta Ābola (vijole), Ilze Drozdova (kontrabass), Ivars Lavrinovičs (klarnete), Guntara Bernāta (akordeons, sintezators) vadībā. Lai baudītu mūziku brīvā dabā, vēlams saģērbties atbilstoši laika apstākļiem, parūpēties par ērtu sēžamo sev un sarūpēt videi draudzīgo piknika grozu.

Klusuma pārgājiens Carnikavā
17. augusta vakarā Carnikavā paredzēts Klusuma pārgājiens ar Gaujas un akustiskās mūzikas klausīšanos. Pulcēšanās no plkst. 20.00 pie velosipēdistu un gājēju tilta Carnikavas pusē, klausīšanās – Gaujas labajā krastā. Klusuma pārgājieni ar Gaujas un akustiskās mūzikas klausīšanos ik piektdienas vakaru saulrietā notiek visas Gaujas tecējumā īpašās dabas un kultūrvēstures vietās.

Grupas "Baltinos" koncerts Ikšķilē
17. augustā plkst. 21.00 Ikšķiles kafejnīcā "Pludmale" – grupas "Baltinos" koncerts. "Baltinos" ir muzikāla apvienība, kuru iedvesmo dažādi mūzikas stili. Tās repertuārā atspoguļojas ne tikai mūzika, ar kuru viņi uzauguši, bet arī latviešu kultūras fragmenti un stāsts par viņu ikdienas dzīvi Latvijā kā ārzemniekiem. Šī ekskluzīvā kombinācija rada autentiskas melodijas, kas sajauc dažādus mūzikas žanrus, kā piemēram – latino, regeju, saharu, blūzu un popmūziku. Čārlijs no Panamas un Manuelo no Peru abi nāk no Latīņamerikas un ar savām balsīm sniedz kaislīgas, spilgtas, karstas latīņu sajūtas. No pavisam otras pasaules malas – Libānas – Sami, kurš ar savām perkusijām rada Austrumu izjūtu radot valdzinošu harmonisku mūziku.

Baltijas senioru čempionāts badmintonā Salaspilī
18. augustā no plkst. 9.00 Salaspils sporta namā norisināsies Baltijas senioru čempionāts badmintonā. Paredzēts, ka sacensības uz 12 laukumiem norisināsies vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs astoņās vecuma grupās, sākot no 35+ grupas. 2017. gadā turnīrs notika Tallinā, 2016. gadā Kauņā, bet 2015. gadā tas risinājās Rīgā.

Saulkrastu pludmales volejbola sacensību trešais posms Zvejniekciemā
18. augustā no plkst. 10.00 Zvejniekciema stadionā paredzēts Saulkrastu pludmales volejbola sacensību pēdējais trešais posms (reģistrācija no plkst. 9.30). Turnīri notiks vīru un dāmu komandām.

Pārgājiens gar Dzilnupes tecējumu Mārupes un Babītes novados
18. augustā plkst. 10.10 sāksies pēdējais šīs vasaras pārgājiens "Gar Dzilnupes tecējumu". Tikšanās pie Jaunmārupes autobusa galapunkta pretim Mārupes mūzikas un mākslas skolai, Mazcenu alejā 39. Maršruts: Jaunmārupes ciems – vēstures un dabas pārgājiena taka (pie golfa laukuma "Viesturi") – atpūtas komplekss "Bejas" – Dzilnuciems – Vīkuļi – Piņķi. Aptuvenais ilgums sešas stundas, plānotais attālums aptuveni 19 km. Līdzi jāņem laika apstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi, kā arī ēdiens un dzēriens piknika pauzei.

Teātra festivāls Jaunolainē
18. augustā Jaunolaines kultūras namā notiks teātra festivāls. Plkst. 12.00 paredzēta festivāla atklāšana, bet no plkst. 12.30 visas dienas garumā būs iespēja vērot izrādes: K.Skalbe "Kaķīša dzirnavas" (Īslīces amatierteātros "Dadži"), A. Brigadere "Annele" (Uzvaras amatierteātris), A. Bērziņa "Noziegums istabā" (Olaines teātra studija "Atspulgi"), skečs "Pensionāres pēc 10 gadiem" (Stūrīšu amatierteātris) un improvizācijas teātris "Tea Tree". Izrāžu starplaikos būs dzīvā mūzika kultūras nama pagalmā, festivāla noslēgumā – pikniks pie Jaunolaines Mežezera kopā ar mūziķi Reini Jauno.

24 stundu MTB riteņbraukšanas sacensības Zilajos kalnos
18. augustā plkst. 12.00 sāksies un 19. augustā plkst. 12.00 noslēgsies 24 stundu kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensības sporta un atpūtas kompleksā "Zilie kalni" Ikšķiles un Ogres novados. Sacensību princips – nobraukt pēc iespējas vairāk apļu atvēlētajā 24 stundu kontrollaikā; uzvar tas dalībnieks, kurš atvēlētajā laikā pieveicis vairāk apļu. Ja apļu skaits ir vienāds, uzvar tas, kurš pirmais finišē pēdējo apli. 24 stundu braucienā var startēt solo disciplīnā, visu distanci veicot vienatnē, kā arī pāru vai četrinieku konkurencē, dalībniekiem trasē dodoties pārmaiņus. Mazāk pieredzējušiem dalībniekiem būs arī iespēja spēkus izmēģināt sešu stundu solo braucienā (finišs plkst. 18.00).

Ukrainas neatkarības 27. gadadienas svinības Vangažos
18. augustā plkst. 13.00 Inčukalna novada Vangažos pie Straujupītes norisināsies svinīgs pasākums, kas veltīts Ukrainas Republikas neatkarības 27. gadadienai. Tā moto ir "Ukrainas un Latvijas tautām – mieru un uzplaukumu!". Pasākumu ar svētku uzrunām atklās Ukrainas pagaidu pilnvarotā lietvede Latvijā Alisa Podoļaka un Latvijas ukraiņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētāja Irina Dukule.
Pēc tam muzikālos un deju priekšnesumos klātesošos priecēs ukraiņu kultūrizglītības biedrības "Dņipro" ansamblis "Dņipro", Jelgavas ukraiņu kultūras centra "Džerelo" mākslinieciskie kolektīvi "Džerelo" un "Veselka", Ventspils ukraiņu kultūras – apgaismības biedrības "Kobzar" ansamblis "Mrija", Jēkabpils ukraiņu kultūrizglītojošās biedrības "Javir" ansamblis "Javir", Vangažu ukraiņu biedrības "Jatraņ" ansamblis "Jatraņ", Rīgas Ukraiņu vidusskolas ansamblis "Perlinka" un citi kolektīvi. Koncertā skanēs arī ukraiņu dzeja gan ukraiņu, gan latviešu valodā.

Kaspara Gorkša atvadu spēle Ķekavā
17. un 18. augustā Olainē un Ķekavā notiks divas Latvijas futbola čempionāta spēles. sestdien 14.00 futbola klubs "Auda" savā stadionā Ķekavā tiksies ar Latvijas pirmās līgas vicelīderiem BFC "Daugavpils" / "Progress" futbolistiem, un šī būs Latvijas Futbola federācijas prezidenta Kaspara Gorkša atvadu spēle. Bet vēl piektdien plkst. 20.00 Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komanda otrās līgas Kurzemes/Zemgales reģiona turnīrā uzņems futbola klubu "Aliance".

Latvijas velo svētki Olainē
19. augustā no plkst. 9.45 Olainē norisināsies Latvijas velo svētki (starta/finiša zona – Zemgales ielā iepretī Mežaparka estrādei). Olaines Sporta centrs aicina pieteikties savlaicīgi kādai no piedāvātajām distancēm: 75 km Sporta šosejas distance (starts plkst. 11.45), 45 km Tautas šosejas distance (11.00), 30-45 km MTB distance (11.10), 8 km Ģimeņu distance (14.00) un 0,4 km Bērnu distance (9.45).

Starptautiskās īru deju sacensības Berģos
19. augustā no plkst. 10.00 kultūras centrā "Berģi" jau otro reizi norisināsies starptautiskās atklātās īru deju sacensības "Riga Feis". Pasākumā piedalīsies līdz 100 dejotājiem no Krievijas, Polijas, Somijas, Vācijas, Čehijas, Latvijas. Sacensības norisinās četros līmeņos (iesācēji, turpinātāji, pieredzējušie un profesionāļi) un dažādās vecuma grupās (bērni, pieaugušie). Pasākuma organizatori ir Īrijas Kultūras centrs, īru deju studijas "Moonlight Dancers" un "Ceili Rue". Sacensības oficiāli ir reģistrētas Eiropas Īru deju komisijas (RTME) reģistrā.

Carnikavas strītbola un florbola 3x3 turnīri
19. augustā no plkst. 13.00 Carnikavas sporta kompleksa stadionā vienlaicīgi norisināsies pirmie šāgada strītbola un florbola 3x3 turnīri. Sacensības norisināsies pieaugušo (2002.g.dz.un vecāki) un jauniešu (2003.g.dz.unj jaunāki) vecuma grupās, katrā komandā var pieteikt četrus dalībniekus. Par pasākuma gaisotni un mūziku rūpēsies DJ KOZY.