Drukāt šo lapu
29.07.2018 21:19

Gerhards nemaksās 2000 eiro kompensāciju Salaspils deputātam Berezņevam par liegumu piedalīties komitejas sēdēs

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gerhards nemaksās 2000 eiro kompensāciju Salaspils deputātam Berezņevam par liegumu piedalīties komitejas sēdēs Valsts kanceleja

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) negrasās maksāt 2046 eiro kompensāciju Salaspils novada domes deputātam Vitālijam Berezņevam par liegumu piedalīties komitejas sēdēs.

Kā aģentūrai LETA skaidroja ministre padomniece Santa Vaļuma, Satversmes tiesas spriedumā ir skaidri noteikts, ka Gerharda lēmums nav politisks un pakļaujas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem par proporcionalitātes principu ievērošanu komitejās.

"Pašvaldības domes priekšsēdētājam ir jāpilda savs prioritārais pienākums un jānodrošina domes darba procesu pilnvērtīga īstenošana, nosakot komiteju darbu un sastāvu jeb dalībniekus. Līdz ar to pašvaldības domes deputātam ir jāvēršas pie domes priekšsēdētāja ar jautājumiem par deputātu darba pienākumu izpildes iespējām, kā arī to ierobežošanu," norādīja Vaļuma.

Kā ziņots, Salaspils novada domes deputāts Berezņevs no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pieprasījis 2046 eiro kompensāciju un atvainošanas par iepriekš noteikto tiesību ierobežošanu piedalīties komitejas sēdēs.

Deputāts aģentūru LETA informēja, ka viņš iesniegumā ministram prasa publiski atvainoties par prettiesisku deputāta subjektīvo publisko tiesību ierobežošanu un atlīdzināt prettiesiskās rīcības rezultātā radītos mantiskos zaudējumus.