Drukāt šo lapu
02.07.2018 13:15

Mūrniece: "Saskaņa" būtiski maina savu vēlēšanu stratēģiju un aicina "strādāt par latviešiem"

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mūrniece: "Saskaņa" būtiski maina savu vēlēšanu stratēģiju un aicina "strādāt par latviešiem" Ieva Ābele, Saeima

Opozīcijas partija "Saskaņa" pirms gaidāmajām parlamenta vēlēšanām būtiski maina savu vēlēšanu stratēģiju un latviešu balsu savākšanai aicina "strādāt par latviešiem", šādu viedokli pirmdien konferencē "Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai. Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšana un attīstība" pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Mūrniece uzsvēra, ka pašlaik uz augstā svētku enerģētiskā un emociju viļņa latvietība nevar pazust. Latvietība, kā uzsvēra politiķe, ir mūsu "dvēseles kods". Viņa pateicās latviešu diasporai ārzemēs par latvietības saglabāšanu un turēšanu nākotnē.

"Tas kļūst arvien svarīgāk šajos laikos, jo redzam, ka mums ir ne tikai simtgades dziesmu svētki, bet arī simtgades vēlēšanas, par ko ir nopietni jādomā un jārēķinās," piekodināja Mūrniece.

Politiķe aicināja latviešus ārzemēs un Latvijā – svētku tradīciju turētājus – iedvesmot citus un skaidrot vēlēšanu nozīmi. "Iedvesmojiet! Skaidrojiet! Jūs esat viedokļu līderi, kuru viedokļos ieklausās. Vēlēšanas ir ļoti svarīgas," teica politiķe. 

Neskatoties uz to, ka valodu, kultūru cilvēki nereti nesasaista ar politiku, Mūrniece akcentēja, ka šie jautājumi ir tieši saistīti ar politiku. "Tā ir vistiešākā politika – visi lēmumi par valodu un kultūru ir politiski, turklāt izšķirīgi mūsu valsts pastāvēšanai un nākotnei. Valdībā un Saeimā pieņemtie lēmumi nāk no tautas. Valoda, kultūra un identitāte ir politiska izvēle un izšķiršanās. Arī mūsu valsts pastāvēšana," teica Saeimas priekšsēdētāja.

"Redzam, ka līdz ar vēlēšanu tuvumu daži politiskie spēki mēģina parādīt sevi," sacīja Saeimas spīkere, "redzam, ka "Saskaņa" būtiski maina savu vēlēšanu taktiku un stratēģiju un aicina cilvēkus savos sarakstos strādāt par latvieti. Tā ir jauna taktika. Mēs dzīvojam laikā, kad ir hibrīdkarš. Redzam, ka tiek īstenota hibrīdpolitika," vērtēja Mūrniece.

Viņa akcentēja, ka patlaban cilvēki tiek aicināti "strādāt par latvieti", kā arī aicināti būt par princi baltā zirgā. "Bet vai nebūs tā, ka pēc vēlēšanām viņi sapratīs, ka tā nav bijusi prinča, bet gan zirga loma?" vaicāja Mūrniece.

Politiķe mudināja būt modriem, kā arī skaidrot norises līdzcilvēkiem ārzemēs. Viņa uzsvēra, ka patlaban ir ļoti izšķirīgi noturēt esošo politisko virzienu, proti, turpināt sadarboties ar ASV un Eiropas Savienību drošības politikā, ņemot vērā ka drošība ir kļuvusi par jautājumu numur viens.