Drukāt šo lapu
27.06.2018 08:56

Mūrniece: Ceru, ka parlamentā notikusī aizturēšana būs laba mācība deputātiem, lai turpmāk nepieļautu blēdīšanos

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mūrniece: Ceru, ka parlamentā notikusī aizturēšana būs laba mācība deputātiem, lai turpmāk nepieļautu blēdīšanos Saeimas administrācija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) cer, ka parlamentā notikusī Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) aizturēšana un kratīšanai izdotā Saeimas deputāta Askolda Kļaviņa (ZZS) lēmums, būs kā laba mācība deputātiem, ka nav pieļaujama deputātu un partiju blēdīšanās.

Mūrniece šorīt intervijā Latvijas Radio atgādināja plaši zināmo teicienu - "Viens likums - viena taisnība" un piebilda, ka tas attiecas uz visiem. Tomēr, kādam pārkāpjot likumu, tas tiek saukts pie atbildības, un, ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir aizdomas par nelegālām darbībām, kuras veicis Saeimas deputāts, tad arī parlamentam nav jābūt šaubām, ka jāļauj deputātu aizturēt un veikt kratīšanas.

Viņa piebilda, ka neraugoties uz priekšvēlēšanu laiku un skaļajiem notikumiem, Saeima ir spējusi vienoties par lielām, visai sabiedrībai svarīgām lietām.

Kā ziņots, KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu pagājušajā nedēļā aizturēja Kaimiņu, "KPV LV" valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu. Vēlāk gan trijotne atbrīvota un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Savukārt 21.jūnijā Saeima nolēma piekrist Kļaviņa kratīšanai deputāta dzīvesvietā, automašīnā, kratīšanas rezultātā izņemto mantu apskatei, kā arī automašīnas izņemšanai un apskatei.

KNAB uzskata, ka Kļaviņš, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokļi, radījis būtisku kaitējumu Saeimas budžetam.

Ņemot vērā KNAB paziņoto, nav precīzi skaidrs, vai izmeklēšana notiek saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju, ka Kļaviņš īsi pēc kļūšanas par parlamentārieti ir mainījis savu deklarēto dzīvesvietu no galvaspilsētas uz Liepāju, kas ļāvis piecas līdz sešas reizes palielināt saņemto transporta izdevumu kompensāciju. Tāpat patlaban nav skaidrs, vai un kad KNAB deputātam piemēros kādu no šiem statusiem - aizdomās turētā statusu vai personas pret kuru sākts kriminālprocess statusu.