Drukāt šo lapu
12.06.2018 12:46

Latvija vienojas ar Zviedriju par prettanku ieroču munīcijas iepirkumu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvija vienojas ar Zviedriju par prettanku ieroču munīcijas iepirkumu Gatis Indrēvics

Aizsardzības ministrija ir noslēgusi vienošanos ar Zviedrijas iepirkumu aģentūru "Försvarets Materielverk" par kopīgu dalību prettanku ieroču "Carl Gustav" munīcijas iepirkumā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļa.

Vienošanās par "Carl Gustav" munīcijas iegādi Zviedrijas, Igaunijas un Latvijas bruņotajiem spēkiem ir noslēgta uz septiņiem gadiem. Tās ietvaros Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām (NBS) būs iespējams iegādāties dažādu veidu "Carl Gustav" munīciju, kas paredzēta NBS bruņojumā esošajiem 84 milimetru granātmetējiem. Munīciju piegādās uzņēmums "SAAB Dynamics AB".

Šis iepirkums ir pirmais sadarbības projekts, kas tiks realizēts starp Latvijas un Zviedrijas AM 2017. gada janvārī noslēgtā nodrošinājuma jomas sadarbības līguma ietvaros, kas paredz arī iespēju veikt kopējus aizsardzības nozares iepirkumus.

NBS vajadzību nodrošināšanai joprojām spēkā ir 2014. gada jūnijā (uz pieciem gadiem ar tiesībām to pagarināt vēl uz diviem gadiem) noslēgtais līgums starp uzņēmumu "SAAB Dynamics AB" un Eiropas Aizsardzības aģentūru, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Čehiju un Poliju, kura ietvaros Eiropas Aizsardzības aģentūra darbojas kā centralizētā iepirkumu institūcija, uzņemoties vadošo lomu iepirkuma procedūrā.

Latvijas dalība divos iepirkumu līgumos ļaus munīciju NBS vajadzībām iegādāties par ekonomiski izdevīgāko cenu atbilstoši saņemtajiem cenu piedāvājumiem, apgalvo AM un uzsver, ka šogad noslēgtais iepirkuma līgums paredz iespēju iegādāties vairākus "Carl Gustav" munīcijas veidus.