Drukāt šo lapu
01.06.2018 15:39

VID ģenerāldirektora amatam izvirza bijušo LTV valdes locekli Māri Skujiņu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VID ģenerāldirektora amatam izvirza bijušo LTV valdes locekli Māri Skujiņu , video - LETA

Par atbilstošāko Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātu konkursa komisija ir izvēlējusies bijušo Latvijas Televīzijas valdes locekli Māri Skujiņu, piektdien žurnālistiem paziņoja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Konkursa komisijas izraudzītais kandidāts tiks ieteikts finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), kas savukārt pieņems lēmumu par šī pretendenta kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā. Reizniece-Ozola ar kandidātu tiksies pirmdien, 4.jūnijā.

Ja Skujiņš gūs nepieciešamo valdības atbalstu, viņš šajā amatā tiks iecelts uz pieciem gadiem.

Skujiņš preses konferencē norādīja, ka 20 gadus bijis saistīts ar finanšu jomu.

Patlaban viņš nestrādājot, bet pagājušajā gadā strādājis bankā Azerbaidžānā, kur viņam bijis "konkrēts projekta uzdevums". Atbilstoši "LinkedIn" pieejamai informācijai, Skujiņš strādājis "AccessBank Azerbaijan" kā stratēģisko projektu un attīstības vecākais menedžeris.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pirms tam Skujiņš no 2013.gada līdz 2016.gadam strādāja Latvijas Televīzijā kā valdes loceklis finanšu jautājumos. Iepriekš viņš bijis finanšu direktors SIA "Energo Capital", valdes loceklis un finanšu direktors SIA "Baltcom TV", valdes loceklis "HVE Balt-Com Fiber AB", finanšu direktors un analītiķis SIA "Alīna", valdes priekšsēdētājs Baltijas un Polijas reģiona vadības komitejā un kredītkomitejas loceklis SIA "Nordea Finance Latvia".

Atbilstoši "LinkedIn" norādītājai informācijai Skujiņš 1994.gadā ieguvis vēstures maģistra izglītību Latvijas Universitātē, 1995. un 1996.gadā studējis Cīrihes Universitātē, bet 2006. līdz 2008.gadā ieguvis MBA grādu Rīgas Ekonomikas augstskolā.


Atklātais konkurss par VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts šā gada 9.aprīlī, un savu dalību tajā pieteica 19 pretendenti. Konkursa laikā trīs posmos tika vērtēta pretendentu profesionālā pieredze un atbilstība izvirzītajām izglītības prasībām, motivācija ieņemt šo amatu un redzējums par VID darbību un prioritātēm nākotnē, valsts pārvaldes darbību kopumā.

Konkursa trešajā jeb pēdējā kārtā, kas tika uzsākta pagājušajā nedēļā, tika analizētas četru pretendentu vadības kompetences, stratēģiskais redzējums, spējas un pieredze komandas vadīšanā un pārmaiņu vadībā.

Konkursu bija nepieciešams izsludināts, jo naktī uz 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, kura vadīja VID kopš 2016.gada novembra.
Šā gada 13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko.