Drukāt šo lapu
16.04.2018 10:40

NA aicina koalīcijas partnerus kopīgi meklēt risinājumus Krievijas propagandas kanālu ierobežošanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
NA aicina koalīcijas partnerus kopīgi meklēt risinājumus Krievijas propagandas kanālu ierobežošanai www.nacionalaapvieniba.lv

Lai vēl šajā Saeimas sasaukumā spertu izlēmīgus soļus Latvijas informatīvās telpas aizsardzībā, Nacionālā apvienība (NA) aicina koalīcijas partnerus – partiju "Vienotība" un "Zaļo un zemnieku savienību" – vienoties par kopīgu plānu Krievijas propagandas televīzijas kanālu ierobežošanā Latvijas teritorijā.

NA ir gatava izklāstīt apvienības redzējumu par veicamajiem pasākumiem šajā jautājumā, kā arī aicina koalīcijas partnerus piedāvāt savas idejas, lai melīgas un Latvijas valstij nedraudzīgas informācijas izplatītāji sasniegtu iespējami mazāku Latvijas iedzīvotāju skaitu infiormēja NA pārstāve Dace Kalniņa.

"Lai īstenotu efektīvus informatīvās telpas aizsardzības pasākumus, ir nepieciešama visu koalīcijas partneru sapratne un atbalsts. Svarīgi, lai šo jautājumu partijas neuztvertu kā priekšvēlēšanu interešu objektu, bet gan kā kopīgu valsts stratēģisko interešu jautājumu," paziņojumā citēts NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viņš atgādina, ka daudzu kabeļtelevīzijas operatoru piedāvājumos Krievijas propagandas kanāli plašā skaitā ir iekļauti jau lētākajās jeb tā dēvētajās pamatpakās. Tāpat absurda ir, piemēram, situācija, ka valstij piederošais uzņēmums "Lattelecom" ar plašo Kremļa kanālu piedāvājumu faktiski darbojas pretēji Latvijas drošības interesēm, uzsver R. Dzintars.

Pirmdien koalīcijas sadarbības padomes sēdē NA aicinās koalīcijas partnerus vienoties par formu, kādā partiju priekšlikumi varētu tikt apspriesti.