Drukāt šo lapu
08.12.2017 21:20

Ķekavas novada domes deputāte: Piederība partijai nemainīs dotos solījumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ķekavas novada domes deputāte: Piederība partijai nemainīs dotos solījumus Ķekavas novada pašvaldība

"Koalīcija ne tikai būs stipra, bet arī izpildīs iedzīvotājiem solīto," komentējot pēdējo dienu notikumus Ķekavas novada pašvaldībā, portālam "Apriņķis.lv" atzīst domes deputāte Dzintra Medne. Domē viņa tika ievēlēta no Jaunās konservatīvas partijas saraksta, taču nule no šī politiskā spēka izstājusies.

"Vēlos paskaidrot, ka esmu atteikusies no piederības politiskajai partijai, bet neesmu atteikusies no tiem mērķiem, solījumiem, ideāliem, kurus izteicu vēlēšanu gaisotnē un par kuriem iedzīvotāji balsoja. Es palieku uzticīga Ķekavas novada iedzīvotāju interesēm," sola Dz. Medne.

Viņa par nepieņemamu atzīst atsevišķu politiķu darba stilu un neesot gatava pārkāpt pāri savām cilvēcības robežām politisku intrigu un tēla spodrināšanas vārdā. "Notiekošais pēdējās dienās Ķekavas novadā pierāda, cik liels spēks ir politiskai ietekmei un kā tiek upurēti cilvēki, kuri vēl nesen saņēma uzslavas, komplimentus un aplausus. Tomēr mirklī, kad mums ir nepieciešams būt blakus šiem kolēģiem, pārkarsētā emociju vidē tiek pieņemti, manuprāt, nepareizi lēmumi pret pašu iepriekš pausto "patiesību" un, pazaudējot cieņu."

Ķekavas novada domes deputāte apstiprināja, ka lēmumu izstāties no Jaunās konservatīvās partijas ietekmēja gan līdzīgs domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires lēmums, gan partijas vadības un JKP Ķekavas nodaļas vadības reakcija.

"Es Viktoriju ļoti cienu un augsti vērtēju viņas profesionalitāti, nekad neesmu to apšaubījusi. Jaunā koservatīvā partija bija nosaukums, zem kura mēs vēlējāmies realizēt idejas un pārmaiņas novadā. Mums ar šo politisko partiju bija daudz kopīga, tas satuvināja," tā Dz. Medne.

"Sākums visam gan ir meklējams biedrībā, kura apvieno ļoti aktīvus, cienījamus, inteliģentus cilvēkus. Šī komanda arī bija pamats izcilam rezultātam pašvaldības vēlēšanās, cilvēku dotajam mandātam. Ar šo komandu tika kopā izstrādāta programma Ķekavas novada attīstībai, ar šo komandu pašlaik arī realizējam šīs idejas Ķekavas novada domē."

Pašreizējās Ķekavas novada domes koalīcijas nākotni deputāte vērtē optimistiski. Viņasprāt, katrs koalīcijā esošais deputāts savā darbā izturās ļoti atbildīgi un neesot pamata pat aizdomāties par izmaiņām koalīcijā.

"Jā, var būt kādi satricinājumi, bet es ticu, ka, uzturot skaidru runu un viedumu, šī koalīcija ne tikai būs stipra, bet arī izpildīs iedzīvotājiem solīto. Gribu sacīt, ka arī opozīcijā ir ļoti pozitīva gaisotne, kas ļauj uzturēt modrību un fokusu aktīvam darbam, un paldies arī viņiem par to. Uzskatu, ka mēs, cilvēki, padaram savu novadu labāku, ne partijas nosaukums. Pieturoties pie vārdiem, nosaukumiem nav nozīmes."