Drukāt šo lapu
05.09.2017 12:37

Centra "Mucenieki" pielāgošanai lielāka patvēruma meklētāju skaita izmitināšanai iedala 300 000 eiro

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Centra "Mucenieki" pielāgošanai lielāka patvēruma meklētāju skaita izmitināšanai iedala 300 000 eiro arhīvs

Valdība otrdien atļāva Iekšlietu ministrijai šogad pārdalīt finansējumu aptuveni 300 000 eiro apmērā, lai nodrošinātu patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki" telpu pielāgošanu lielāka patvēruma meklētāju skaita izmitināšanai.

Finansējums pārdalīts no Valsts robežsardzes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes budžetiem.

325 156 eiro nepieciešami patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieku" telpu pielāgošanai lielāka patvēruma meklētāju skaita izmitināšanai, kā arī šī centra ēku un katlu mājas pārbūvei.

Finansējums arī pārdalīts, lai nodrošinātu Valsts robežsardzes ēkas Rūdolfa ielā fizisko apsardzi.

Jau ziņots, ka ES pārvietošanas programmā Latvija 2015. gadā solidāri ar citām ES dalībvalstīm ir apņēmusies divu gadu laikā pārvietot 531 personu – 295 no Grieķijas, 186 no Itālijas un 50 no Turcijas bēgļu nometnēm. Kā ir atzinuši cilvēki, kas strādā ar bēgļu uzņemšanu un integrāciju, lielākā daļa šo personu jau ir pametušas Latviju.

Pēc nogādāšanas Latvijā PMLP ir jālemj, vai piešķirt patvērumu – bēgļa vai alternatīvo statusu. Likums paredz, ka bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo – uz gadu. Ja joprojām pastāv atbilstoši apstākļi, tad alternatīvo statusu ir iespējams pagarināt.

Tāpat Latvijā regulāri, visbiežāk nelikumīgi, caur "zaļo" robežu nokļūst ārvalstnieki, no kuriem daļa pēc aizturēšanas lūdz patvēruma statusu Latvijā.