Drukāt šo lapu
08.06.2017 13:25

Amantova atteikusies no Saeimas deputāta mandāta par labu darbam pašvaldībā; partiju mainījusi politiska spiediena dēļ

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Amantova atteikusies no Saeimas deputāta mandāta par labu darbam pašvaldībā; partiju mainījusi politiska spiediena dēļ arhīvs

Murjāņu Sporta ģimnāzijas (MSĢ) direktore Ingrīda Amantova atteikusies no Saeimas deputāta mandāta, kas viņai pienākas pēc parlamentārieša Mārtiņa Bondara (LRA) ievēlēšanas Rīgas domē.

"Es atsakos no Saeimas deputāta mandāta par labu Ropažiem un Murjāņiem. Esmu ģimnāzijas direktore. Partija tika mainīta tikai tādēļ, lai varētu gūt politisku atbalstu skolas procesu tālākai virzībai," aģentūrai LETA sacīja Amantova.

Amantova Saeimas vēlēšanās startējusi no Latvijas Reģionu apvienības saraksta, savukārt pašvaldību vēlēšanās piedalījusies no Latvijas Zemnieku savienības saraksta.

Viņa norādīja, ka, esot Latvijas Reģionu apvienībā, ar ģimnāziju saistītie procesi bija apstājušies. "Deputāti izdarīja lāča pakalpojumu, lai nekas te neietu," sacīja Amantova.

Amantova piekrita, ka partiju maiņa notikusi politiska spiediena rezultātā. "Bija ļoti nepieciešams politiskais atbalsts, lai es te [MSĢ] varētu renovācijas mēģināt sakārtot un iet uz priekšu, jo viss bija apstājies pilnīgi," teica MSĢ direktore.

No Saeimas deputāta mandāta Amantova atteikusies tostarp tādēļ, ka uzskata, ka gada laikā viņa nespētu neko daudz ietekmēt un panākt. "Saeimā esot vienu gadu, turklāt opozīcijā, neko nevarētu izdarīt. Cik es redzu, tur es reāli neko nevarētu ietekmēt - ir daudz pa maz laika," atzina Amantova, piebilstot, ka jautājumam par MSĢ būtu jābūt nacionāla līmeņa, nevis vienas pašvaldības vai partijas jautājumam.

Kā ziņots, Ropažu novada domē pēc pašvaldību vēlēšanām vietas saglabās 11 no 15 deputātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Darbu domē neturpinās Latvijas Reģionu apvienības deputāts Antons Cibuļskis, partijas "Vienoti Latvijai" pārstāvis Modris Mucenieks, partijas "Vienotība" pārstāvis Ivars Gailītis, kā arī Mārtiņš Vimba, kurš šogad vēlēšanās uz vietu domē nekandidēja.

Viņu vietās stāsies Ligita Zeltiņa no Latvijas Zemnieku savienības (LZS), Irēna Krote no "Vienotības", Ģirts Urbanovičs no partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai", kā arī Kristīne Ozoliņa no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Kā aģentūrai LETA teica pašreizējais domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus, domes koalīcijas sastāvs būs zināms šīs nedēļas laikā, un politiskais spēks neizslēdz sadarbību ar nevienu no partijām, jo uzrunāti tiks visi.

Ropažu novada domē kandidēja astoņi politiskie spēki, bet vietas domē ieguva septiņi. Domē visvairāk jeb sešas vietas ieguva LZS, četras - "Vienotība" un pa vienai vietai domē ieguva arī Nacionālā apvienība, Latvijas Zaļajā partija, Latvijas Reģionu apvienība, kā arī partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" un "Vienoti Latvijai". Domē nevienu vietu neieguva sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa".

Jau ziņots, ka Ropažu novadā 888 jeb 36,5% balsstiesīgo nobalsojuši par LZS, kas iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās nekandidēja.

Četri mandāti novada pašvaldībā paliks arī partijai "Vienotība", kurai atbalstu pauda 580 jeb 23,84% vēlētāju. 2013.gada vēlēšanās "Vienotība" sev bija nodrošinājusi nedaudz lielāku iedzīvotāju atbalstu.

Vēlēšanās šajā pašvaldībā piedalījās 2434 jeb 49,90% balsstiesīgo.