Drukāt šo lapu
28.03.2017 12:20

Uz Latviju pirmdien pārvietoti desmit patvēruma meklētāji, tai skaitā seši nepilngadīgi bērni

Autors  Apriņķis.lv/BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Latviju pirmdien pārvietoti desmit patvēruma meklētāji, tai skaitā seši nepilngadīgi bērni arhīvs

Pirmdien, 27. martā, Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros no Grieķijas uz Latviju pārvietotas desmit personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā seši nepilngadīgi bērni. Abas ģimenes no Sīrijas patlaban atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā santehniķis un viesmīlības nozares darbinieks, informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departamentā.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā.

Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu, norāda PMLP pārstāvji.

Kopumā Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uzņēmusi 280 personas, līdz ar to valsts ir uzņēmusi vairāk nekā pusi no solītā patvēruma meklētāju skaita.

ES pārvietošanas programmā Latvija 2015. gadā solidāri ar citām ES dalībvalstīm ir apņēmusies divu gadu laikā pārvietot 531 personu – 295 no Grieķijas, 186 no Itālijas un 50 no Turcijas bēgļu nometnēm.