Drukāt šo lapu
03.07.2016 16:34

Sprādzienos Bagdādē nogalināti 83 cilvēki

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sprādzienos Bagdādē nogalināti 83 cilvēki foxnews

Divos sprādzienos Bagdādē svētdien nogalināti vismaz 83 cilvēki un ievainoti vēl 176, paziņojuši policijas pārstāvji un mediķi.

Mīnētas automašīnas sprādziens ap pusnakti nograndis galvaspilsētas Karradas rajonā, kur atrodas daudz veikalu un restorānu, prasot 78 cilvēku dzīvības un ievainojot vēl 160. Ielas tobrīd bija pilnas ļaužu, kuri pēc tumsas iestāšanās bija devušies iepirkties pirms svētkiem, kas noslēdz musulmaņu gavēņa mēnesi.

Sākotnējās ziņas liecina, ka daļa upuru ir bērni.

Sprādziens izraisīja nopietnu ugunsgrēku tuvējās mājās, ko nebija izdevies apdzēst līdz pat rīta gaismai.

Atbildību par šo terora aktu internetā publicētā paziņojumā uzņēmies grupējums "Islāma valsts", uzsverot, ka tas bijis vērsts pret šiītiem, taču apgaidām šie apgalvojumu nav pierādīti.

Dažas stundas pēc sprādziena nelaimes vietu apmeklēja Irākas premjerministrs Haiders al Abadi. Kā liecina videoieraksti sociālajos medijos, pūlis sagaidījis premjeru ar sašutuma saucieniem.

Otrs sprādziens noticis Bagdādes austrumdaļā. Pašdarināta spridzekļa eksplozijā nogalināti pieci un ievainoti 16 cilvēki. Par šo sprādzienu atbildību neviens nav uzņēmies.

Abi sprādzieni sarīkoti tikai nedēļu pēc tam, kad Irākas spēki paziņoja, ka pilnībā atkarojuši "Islāma valstij" Fallūdžu. Grupējums joprojām kontrolē Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu.