Drukāt šo lapu
29.09.2012 08:25

Siguldas bāriņtiesas vadītājai daudzpusīgi ienākumu gūšanas veidi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada bariņtiesas priekšsēdētāja Daina Reizenberga. Siguldas novada bariņtiesas priekšsēdētāja Daina Reizenberga. ekrānšāviņš/www.sigulda.lv

Siguldas bāriņtiesas priekšsēdētāja Daina Reizenberga papildus savam pamatdarbam pērnajā gadā iemanījusies gūt ienākumus vēl no saimnieciskās un komercdarbības uzņēmumā, kas saistīts ar Rīgas tirdzniecības ostu.

Siguldas bāriņtiesas vadītājas iesniegtā informācija Valsts ieņēmumu dienestam par 2011. gadu liecina, ka papildus gūtajai algai, 9963 latiem gadā, kas ir aptuveni 830 lati mēnesī, guvusi ienākumus no SIA "RTO Projekti" – 3120 latus.

Kā liecina Uzņēmuma reģistru apkalpojošā datu bāzes "Lursoft" informācija, SIA "RTO Projekti" nodarbojas ar uzskaites, grāmatvedības, audita un revīzijas pakalpojumiem, kā arī konsultēšanu nodokļu jautājumos.

Savukārt portāla "Firmas.lv" informācija liecina, ka kundze, kurai būtu pirmkārt jārūpējas par likteņa un nereti miesīgo vecāku nežēlastībā kritušu vecāku bērniem, šajā uzņēmumā darbojusies 2010. un pusi no 2011. gada, kad uzņēmums likvidēts.

Ja šī apkopotā informācija ir patiesa, tad paralēli tam D. Reizenberga paguvusi būt vēl vienā uzņēmumā, kas saistīts ar ostām – A/S "Rīgas ostas elevators". Arī šī uzņēmuma darbība ar bērnu tiesību aizsardzību nav nekādi saistīta. Tā galvenie pakalpojumi ir graudu un eļļas sēklu pārkraušana no un uz kuģiem, dzelzceļa vagoniem un kravas automašīnām, kā arī graudu uzglabāšana, kaltēšana un dezinfekcija.

Ar šo uzņēmumu Siguldas novada galvenā bērnu aizstāve bijusi saistīta no 2000. līdz 2001. gadam, un informācija liecina, ka D. Reizenberga veikusi jauktu ieguldījumu.

Tāpat pērn iesniegtā amatpersonas deklarācija liecina, ka Siguldas galvenā bērnu interešu aizstāve guvusi pieklājīgu peļņu no dividendēm un "Latvijas Balzāma" akciju pārdošanas, kā arī procentus no uzkrājumiem nu jau pa burbuli aizgājušajā "Latvijas Krājbankā".

Lai gan daļu akciju D. Reizenberga pārdevusi, šis tas 2011. gadā tika pietaupīts nebaltām dienām. Viņai pērn vēl bija palikušas akcijas "Latvijas gāzē "640 latu apmērā, "Latvijas balzāmā" – 392 latu vērtībā, bet daudz lielāku summu dod akcijas "Ventspils naftā" – 4040 latus.

Papildus tam galvenā Siguldas novada bērnu interešu aizstāve no valsts kases saņēmusi pieklājīgu pensiju – 5507 latus gadā, kas ir aptuveni 458 lati mēnesī, jo, spriežot pēc personas koda, viņa to saņēmusi visu gadu. Valsts kase pērnajā gadā D. Reizenbergai piešķīrusi arī pabalstu – Ls 51,87. Savukārt kāds labais cilvēks vai organizācija piešķīrusi auto lietošanā – 2005. gada "Peugot 206".

Lūgts komentēt to, ka, pēc visa spriežot, D. Reizenberga bijusi saistīta arī ar SIA uzņēmumu "RTO Projekti", un vai šajā gadījumā tā neskaitās darbu apvienošana, viņas darba devējs, Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse"), portālam "Apriņķis.lv" atsūtīja lakonisku īsziņu, ka par to neko nezinot.

Jāatgādina, ka rakstiski iesūtītajos jautājumus ar Siguldas novada domes sabiedrisko attiecību departamenta starpniecību portāls "Apriņķis.lv" atbildi par to, vai D. Reizenberga jūtas godprātīgi darījusi visu, lai mazā Alīna, kuras vecākiem atņemtas aizgādnības tiesības un kura slēptajā audioierakstā sūdzējās, ka krīzes centrā tiek sista, justos labi, nav saņēmis.