Drukāt šo lapu
15.08.2018 10:46

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat pensiju indeksāciju?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Rīgā. Kā vērtējat pensiju indeksāciju? Liene Ozola un arhīvs

Pēc indeksācijas šā gada 1. oktobrī visiem pensionāriem pensijas būs lielākas – vidējais vecuma pensijas apmērs augs par 18,27 eiro, savukārt lielākais iespējamais palielinājums būs 27,50 eiro, ja darba stāžs ir 40 gadu un indeksējamais pensijas apmērs ir 382 eiro.

Proti, tiks palielinātas pensijas un atlīdzības vai to daļu apmērs, kas nepārsniedz 382 eiro, vēsta Labklājības ministrija. Savukārt tām pensijām un atlīdzībām, kuras ir lielākas par 382 eiro, indeksēs daļu no piešķirtās summas – 382 eiro.

Valentīna, pensionāre
Man ir liela pensija, nepilni 600 eiro, tā ka man ir tā – ja arī būs pielikums, to "apēdīs" nodokļi. Es vienreiz rēķināju, ka no savas nopelnītās pensijas gadā es apmēram 1000 eiro samaksāju nodokļos.
Laimdota, putnkope
Es domāju, ka labāk, lai pieliek pensijām, nevis ņem nost. Un tas, ka to dara pakāpeniski, ir prātīgi, pretējā gadījumā valsts būtu spiesta aizņemties milzu summas. Cik var atļauties, tik pieliek.
Valentīna, pensionāre
18 eiro – tas ir ļoti maz, jo es, piemēram, visu mūžu esmu nostrādājusi par pedagogu, bet tagad pensijas vecumā esmu maznodrošinātā statusā, un arī 18 eiro manā situācijā nebūs izeja.
Modris, pensionārs
Es neticu, ka man pieliks, jo man ir mazs darba stāžs. Man ir 78 eiro pensija, tas nav pat iztikas minimums. Pērn pielika 3 eiro, bet kas tas ir?