Drukāt šo lapu
13.08.2018 14:00

Latvijas Jauniešu galvaspilsēta – Ikšķiles un Olaines novada apvienība

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Jauniešu galvaspilsēta – Ikšķiles un Olaines novada apvienība facebook.com/jaunatneslietas, Ikšķiles novada pašvaldība

Svētdien Madonā jauniešu festivāla "Paspēt 12 stundās" ietvaros ceturto gadu pēc kārtas tika nosaukts konkursa "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta" uzvarētājs. 2019. gadā par to kļuvusi Ikšķiles un Olaines novada apvienība.

Konkursa finālā sacentās Daugavpils un Rīgas pilsētas, kā arī Ikšķiles un Olaines novada apvienība. Uzvarētāja noteikšanai tika ņemts vērā gan žūrijas vērtējums, gan publiskās balsošanas rezultāti.

Visa nākamā gada garumā Ikšķile un Olaine kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem. Svinīgajā ceremonijā Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš kopā ar Izglītības, sporta un jaunatnes lietu pārvaldes vadītāju Agnesi Jankunu saņēma ceļojošo kausu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta" un apliecinājumu par goda galvaspilsētas titula iegūšanu. Kā norāda Ikšķiles novada pašvaldībā, lai godam varētu pildīt Jauniešu galvaspilsētas vārdu, Ikšķilei cieša sadarbība pasākumu organizēšanā būs kopā ar Olaines pašvaldību, jo īpaši ar tās Izglītības un kultūras nodaļas vadītāju Mārīti Zaubi.

Konkursu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019" Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) organizē sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Latvijas Jaunatnes padomi un nodibinājumu "Baltijas Reģionālais fonds". Konkursa mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju prestižu.

IZM sadarbībā ar pārējiem konkursa organizatoriem Latvijas Jauniešu galvaspilsētā nākamajā gadā organizēs pieredzes apmaiņas semināru jaunatnes lietu speciālistiem no visas Latvijas, Starptautiskās Jaunatnes dienas pasākumu, Strukturētā dialoga reģionālo konferenci un Eiropas Komisijas 2018. gada maijā aizsāktās informatīvās kampaņas #EUandME aktivitātes.