Drukāt šo lapu
13.08.2018 10:20

Carnikavā norit Svētku laukuma otrās kārtas būvniecība

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā norit Svētku laukuma otrās kārtas būvniecība Carnikavas novada pašvaldība

Carnikavas novadā sākta projekta "Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojuma izveidē un attīstībā – "Saviļņojošā Vidzeme"" īstenošana.

Projektā Carnikavas novada pašvaldība ir vadošais partneris un īsteno projektu kopā ar Saulkrastu, Salacgrīvas un Limbažu novadiem, liecina informācija novada pašvaldības vietnē. Šobrīd jau notiek Svētku laukuma izbūve, kas ir pirmais no minētajiem pieciem būvprojektiem. Tajā paredzēts nobruģēt celiņus, labiekārtot teritoriju ar soliņiem, atkritumu urnām un velostatīviem.

Projekta ietvaros Carnikavas pašvaldība izbūvēs Svētku laukumu, promenādi pa Gaujas aizsargdambi līdz Jūras ielai, gājēju tiltu pāri Vecgaujai uz Novadpētniecības centru, kuram paredzēta paplašināšana, kā arī izbūvēs estrādi Carnikavas parkā. Visu piecu objektu izbūve Carnikavā tiks pabeigta 2019. gada beigās.

Kultūras mantojuma atspoguļojums "Saviļņojošās Vidzemes" projektā ietver Līvu ceļa konceptu, kuru Carnikavas novads vizualizē jaunbūvējamos objektos kā celiņa bruģa rakstu, attēlojot triju krāsu vilni kā Gaujas un piekrastes simbolu. Līvu ceļa koncepts atspoguļosies arī Novadpētniecības centra ekspozīcijā un tiks ietverts kultūras mantojuma koncertu programmās jaunajā estrādē.