Drukāt šo lapu
23.07.2018 19:50

Foto: Ar vērienīgu "Moto Roka" dārdoņu aizvadīti Inčukalna novada svētki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ar vērienīgu "Moto Roka" dārdoņu aizvadīti Inčukalna novada svētki Vita Oša, Lilija Geža un Armands Cīrulnieks

Ar krāšņu uguņošanu un grupas "Opus Pro" koncertu noslēdzās Inčukalna novada svētku otrā diena. Visas dienas garumā novadnieki un viesi varēja baudīt festivālu "Moto Roks", Jāņa Rozīša un streetbike freestyle šovu, piedalīties starptautiskā bērnu un jauniešu cirka festivāla "Brīnumu pilna pasaule" aktivitātēs, kā arī apmeklēt amatnieku un mājražotāju gadatirgu.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Inčukalna novada domes pārstāvis Mārtiņš Pozņaks, arī šogad viens no svētku īpašajiem notikumiem bija svinīgais parādes gājiens no Tautas nama līdz Aleksandra parka estrādei, kurā piedalījās vairāk nekā 40 dažādi novada radošie un sporta kolektīvi, organizācijas un biedrības, novada domes un Vangažu pilsētas pārvaldes darbinieki, Sociālā dienesta un bāriņtiesas speciālisti, novada bērnu dārzu, pamatskolas un vidusskolas pedagogi un audzēkņi, uzņēmumu pārstāvji, viesi no Inčukalna novada sadraudzības novada Saue (Igaunija) un daudzi citi. Jāpiezīmē, ka pirms lielā koncerta Aleksandra parka estrādē tika parakstīts jauns sadraudzības un sadarbības līgums starp Inčukalna novada domi un Saues novada pašvaldību.

Pasākumu ietvaros veselības ministre Anda Čakša arī pasniedza atzinības rakstu Goda novadniekam un ilggadējam novada dakterim Aināram Rudziņam par ieguldījumu Inčukalna novada iedzīvotāju veselības aprūpē un veicināšanā.

Šogad Inčukalna novada svētki notika laikā no 20. līdz 22.jūlijam, Vangažos, Inčukalnā un Gaujā. Pirmajā svētku dienā novadniekus Vangažos pie kultūras nama priecēja kultūras nama radošā mākslas aktivitāte "Piedalies un radi!", Latvijas simtgadei veltīts grafiti mākslinieku kopdarbs, kā arī orientēšanās spēle ar pārsteigumiem. Pirmā svētku vakara kulminācija bija bungu un dūdu mūzikas grupas "Auļi" koncerts, kam sekoja nakts kino – Andreja Ēķa komēdija "Blēži".

Savukārt Inčukalna tautas namā tika atklāta fotogrāfes Vitas Ošas personālizstāde "Inčukalns – Daba. Cilvēki. Notikumi", kam sekoja amatierteātra kolektīva un režisora Ģirta Sila pārsteigums iedzīvotājiem – izrāde "Samīdīto petūniju lieta".

Svētdien Vangažu baptistu draudzē novadniekiem bija iespēja būt kopā un lūgties par kristiešu vienotību. Savukārt Gaujā tik demonstrēta leļļu izrāde bērniem, novada mazākumtautību kolektīvu koncerts un retro auto ekspresizstāde.

Kā pauda Inčukalna novada domes vārdā priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko, svētki trīs dienu garumā priecēja gan lielos, gan mazos Inčukalnā, Vangažos un Gaujā. Vēlos uzsvērt, ka svētkos mēs īpaši meklējam laimes un kopības sajūtu, tāpēc šādas reizēs ir svarīgi būt kopā ar saviem tuviniekiem, ģimeni, draugiem, kolēģiem un kaimiņiem. Manuprāt, mūsu svētkiem tiešām piestāv moto "Laiks satikties!"."