Drukāt šo lapu
07.06.2018 14:22

Atjaunots apgaismojums gājēju tuneļos zem Daugavpils šosejas Ikšķilē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Atjaunots apgaismojums gājēju tuneļos zem Daugavpils šosejas Ikšķilē Latvijas Valsts ceļi

Ikšķilē ir atjaunots triju gājēju tuneļu zem Daugavpils šosejas (A6) apgaismojums. Iepriekš tas atjaunots 2016. gadā, taču pa šo laiku vandālisma rezultātā no 29 apgaismojuma lampām bija palikušas vien četras, vēsta VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Apgaismojuma atjaunošana Ikšķiles tuneļos izmaksāja 4633 eiro (ar PVN). Lai gan jaunās lampas ir ar augstāko triecienizturības klasi, tomēr arī tās nav pilnībā pasargātas no vandālisma. Ikšķiles pašvaldība ir apņēmusies pievērst lielāku uzmanību šiem tuneļiem, savukārt LVC aicina ikvienu rūpēties par ceļu un tuneļu aprīkojumu, un nepieļaut to demolēšanu.

Ikviens autoceļa aprīkojuma elements kalpo, lai paaugstinātu satiksmes dalībnieku drošību. Tuneļos apgaismojums ir nepieciešams, lai cilvēki šos tuneļus varētu izmantot, šķērsojot valsts galveno autoceļu – Daugavpils šoseju, kur ir liela satiksmes intensitāte. Ja tunelī nedeg gaisma un ir tumšs, iedzīvotāji tos neizmanto, un šķērso ceļu neatļautās vietās, pakļaujot savu un citu satiksmes dalībnieku dzīvības briesmām.

Kopumā valsts ceļu tīklā ir 12 gājēju tuneļi. No tiem visvairāk tiek demolēts tunelis Sēnītes satiksmes mezglā uz Vidzemes šosejas (A2). Patlaban tur ir izpostīts arī apgaismojuma elektrosadales skapis, norāda LVC. Pagājušajā gadā valsts autoceļu aprīkojumam ir nodarīti zaudējumi vairāk nekā 180 tūkstošu eiro apmērā. No vainīgajiem un apdrošināšanas sabiedrībām ir saņemtas kompensācijas par 84 tūkstošiem eiro.