Drukāt šo lapu
24.05.2018 16:54

Turpinās Inčukalna pamatskolas stadiona labiekārtošanas darbi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpinās Inčukalna pamatskolas stadiona labiekārtošanas darbi Inčukalna novada pašvaldība

Jau kopš aprīļa beigām rit Inčukalna pamatskolas stadiona labiekārtošana un lietusūdens savākšanas sistēmas pārbūves darbi. Plānotos darbus stadionā ir paredzēts pabeigt līdz jaunā mācību gada sākumam.

Stadiona labiekārtošanas darbi paredz skriešanas celiņu izveidi pa esošo 250 metru apli, kā arī celiņu izveidi 100 metru taisnē. Tos klās gumijas granulu segums. Kā informēja novada domē, stadiona futbola laukums iegūs jaunu dabīgo paklājveida segumu, kas kalpos ilgāk un būs vieglāk kopjams.

Tiks izveidoti vieglatlētikas sektori, kuros varēs trenēties sprinta skriešanas disciplīnās, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā un lodes grūšanā. Tāpat tiks izveidota speciāla iesildīšanās zona un izbūvētas sēdvietas skatītāju ērtībām.

Pēc stadiona rekonstrukcijas darbiem iedzīvotājiem atkal būs pieejams āra trenažieru vingrošanas laukums, kas tika izveidots jau pagājušajā gadā. Gan skrejceliņi, gan sektori būs klāti ar gumijas sporta segumu 1500 kvadrātmetru platībā un atbilst Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas prasībām.

"Veiktie projektēšanas darbi paredz ievērojamas Inčukalna pamatskolas stadiona pārmaiņas. Stadiona pārbūve bija iedzīvotājiem svarīgs un vajadzīgs projekts, kas dos iespēju novada iedzīvotājiem vairāk pievērsties veselīgam dzīvesveidam, uzskata Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko. "Esam izveidojuši vidi, lai jaunais stadions veicinātu un vairotu gan skolēnu, gan ikkatra interesenta iespējas savu ikdienu pavadīt aktīvi un veselīgi."

Inčukalna pamatskolas direktors Kaspars Kiris atzinis, ka skolas sporta stadions līdzšinējā stāvoklī bija lietojams tikai atsevišķos gadījumos: "Bija liela atkarība no meteoroloģiskajiem apstākļiem, lietojām to, cik vien iespējams. Inčukalna pamatskolā pieaug skolēnu skaits, kā arī prasības sporta infrastruktūras lietošanai. "Zaļo starpbrīžu", pagarinātās dienas grupu, "Sporto visa klase", sadraudzības pasākumu (tai skaitā Igauņu dienas), Civilās aizsardzības dienas un citu sportā balstīto pasākumu organizēšana papildus ikdienas sporta nodarbībām un pulciņiem tā vien rosina rast iespējas aktivitātēm ārā.

Jaunas, mūsdienīgas infrastruktūras izveide rada arī jaunas idejas un iedvesmu tās lietošanai – jauni pulciņi un aktivitātes. Domāju, ka kopumā novads būs liels ieguvējs no stadiona atjaunošanas, jo fiziski aktīvi un veselīgi bērni ar kultūrā, izglītībā un sportā balstītām vērtībām ir Inčukalna novada izaugsmes un spēka garants."

Inčukalna pamatskolas stadiona labiekārtošanas darbus veic pilnsabiedrība "Guliver Construction", līguma kopējā summa iepirkuma priekšmeta "Inčukalna pamatskolas stadiona labiekārtošana un lietus ūdens savākšanas sistēmas pārbūve" īstenošanai ir 555 555,05 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Inčukalna pamatskolas stadions ikvienam sportot gribētājam būs atvērts no rīta līdz vakaram un tiks slēgts tikai nakts stundās. Stadionu izmantos skolēni sporta stundās, kā arī frisbija, futbola un citas komandas. Sestdienās un svētdienās te varēs rīkot sacensības un citus pasākumus.