Drukāt šo lapu
24.07.2017 17:20

Aigars Vītols: Vietas zaudējums domē LZS nebija pārsteigums

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aigars Vītols: Vietas zaudējums domē LZS nebija pārsteigums Ķekavas novada pašvaldība

Pēc atkārtotajām vēlēšanām Ķekavas kultūras nama iecirknī "Rīgas Apriņķa Avīze" jautāja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) saraksta līderim Aigaram Vītolam, vai viņš bija gatavs šādam notikumu pavērsienam.

"Pēc 3. jūnija vēlēšanu rezultātu saskaitīšanas bija skaidrs, ka 17. deputāta vietu ir izcīnījusi tieši LZS, un bija skaidrs – ja vēlētāju aktivitāte 22. jūlijā būs zemāka, domē, pārstāvot LZS sarakstu, var nākties strādāt tikai divatā," neslēpa A. Vītols.

Apkopojot šī gada divās priekšvēlēšanu kampaņās gūto pieredzi, A. Vītols sacīja, ka šoreiz virsroku cīņā par vietām domē ir ņēmusi "Trampa versija", kad, izmantojot sociālos tīklus, kur katrs pats ir žurnālists, veiksmīgākie izrādījās skaļākie kandidāti. "Tieši viņiem vēlētāji ir visvairāk uzticējušies," skaidroja A. Vītols.

Tāpat viņš uzskata, ka CVK ir kļūdījusies, pieņemot I. Arntes protestu, jo sešas balsis nemainīja iespējas Nacionālajai apvienībai nedz 3. jūnijā, nedz arī tagad, pēc atkārtotām vēlēšanām, atgriezties domē.

Runājot par darbu politiski sadrumstalotā domē ar deviņiem politiskajiem spēkiem, LZS pārstāvis uzsvēra, ka viegli nebūs, taču viņš šaubās, vai labāk būtu tad, ja domē būtu viens saraksts, kurā ir deviņi deputāti.

Runājot par domes priekšsēdētāja vēlēšanām, A. Vītols uzsvēra, ka LZS ir gatava apspriest visus mēra amata kandidātu piedāvājumus, lai atrastu labāko variantu darbam, nevis vienkārši būšanai domē.

Vēl viņš piebilda, ka pašlaik nevar zināt, kā mandātu sadalījuma izmaiņas ietekmēs domes darbu, jo jaunā dome vēl nav sākusi strādāt. "Paskatīsimies, vai bļaustīšanās pirms vēlēšanām nozīmē arī patiesu vēlmi darboties novada labā," sacīja A. Vītols.

Kā piemēru viņš minēja Pļavniekkalna sākumskolas projektu, kura apstrīdēšana ļāva domē iekļūt Jaunajai konservatīvajai partijai, taču LZS turēsies pie līdzšinējā varianta – nojaukt veco skolas ēku un uzcelt vietā jaunu –, vismaz līdz brīdim, kamēr kāds nepiedāvās labāku un īsākā laikā īstenojamu projektu. 

"Turklāt Pļavniekkalna skola ir tikai viens no darbiem, kas jāveic jaunajai domei," viņš atgādināja.